Pipari-Kinuskijuustokakku:
Pohja
- 200 g pipareita (gluteeniton)
- n. 70 g voita (laktoositon)
Reunukseen:
- rypsiöljyä
- tomusokeria
Piparitäyte:
- 4 liivatetta
- 3 dl vispikermaa (laktoositon)
- 200 g vaniljatuorejuustoa (laktoositon)
- 200 g rahkaa (laktoositon)
- kanelia maun mukaan
- kuivattua inkivääriä maun mukaan
- kuivattua inkivääriä maun mukaan
- tomusokeria maun mukaan
- 1 tl vaniljajauhetta
Kinuskikiille
- 2 liivatelehteä
- 2 dl kuohukermaa (laktoositon)
- 1 ½ dl fariinisokeria
- Murskaa piparit esim. pakastepussissa kaulinta apuna käyttäen.
- Sulata voi ja sekoita joukkoon piparimurut.
- Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia.
- Voitele reunat kevyesti öljyllä ja siivilöi päälle tomusokeria. Näin kakun pitäisi irrota siististi.
- Painele muruseos vuoan pohjalle.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto sekä rahka.
- Lisää kermavaahto tuorejuusto-rahkaseokseen.
- Mausta tomusokerilla, vaniljasokerilla sekä piparkakkumausteella.
- Mittaa kattilaan 1 rkl vettä.
- Kuumenna se kunnolla kiehuvaksi.
- Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen hyvin sekoittaen.
- Lisää liivate ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.
- Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri.
- Kuumenna seos kiehuvaksi.
- Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvan kinuskin sekaan.
- Anna kinuskiseoksen jäähtyä huoneenlämmössä haaleaksi välillä sekoitellen.
- Kaada jäähtynyt seos kakun päälle, ettei kuuma kinuski sulata kakkua.
- Anna hyytyä yön yli.
- Koristele kakku esimerkiksi pipareilla ja kermavaahdolla.