Halloweenia juhlistamme aikalailla joka vuosi jollakin tapaa. Tänä vuonna kutsumme kavereita ja ystäviä syömään ja katselemaan kanssamme jotakin hyyyyyyytävän hirvittävää elokuvaa.
Tarjoan kekkereissä muun muassa näitä tällaisia muumiota muistuttavia macaronseja.
Sisälle kannattaa valita jonkin hieman kirpeä maku tasapainottamaan macaronskuorien makeutta. Minulla tässä sekaisin vadelmaa ja mustaviinimarjaa.
Muumio-Macaronsit:
n. 30 valmista macaronsia (eli 60 kuorta)
- 150g valkuaisia
- 45g hienoa sokeria
- 180g tomusokeria
- 90g tomusokeria
- 135g mantelijauhetta
- 30g maissitärkkelystä
- hieman elintarvikeväriä
Täyte:
- n. 1 dl mustaherukkahyytelöä
- n. ½ dl vadelmahilloa
- 2 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa
- halutessasi tippa elintarvikeväriä
Lisäksi:
- koristesilmiä
- sulatettua valkosuklaata tai candymeltsejä
- Mittaa valkuaiset ja hienosokeri kulhoon.
- Vatkaa pehmeäksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.
- Jatka vatkaamista samalla lisäten joukkoon tomusokeria 180g.
- Vatkaa, kunnes vaahto on paksua.
- Sekoita 90g tomusokeria, mantelijauhe ja maissitärkkelys yhteen.
- Siivilöi tätä seosta valkuaisvaahdon sekaan.
- Kääntele sekaisin.
- Seos saa hieman löysetä, mutta ole varovainen ettei se löysty liikaa.
- Värjää massa tässä kohtaa halutessasi.
- Kaavi macaronsmassa pursotinpussiin.
- Leikkaa pussin suuhun noin 1 cm kokoinen reikä.
- Pursota massasta hieman 2 € kolikkoa suurempia ympyröitä leivinpaperin päälle pellille.
- Paukauta peltiä pöytää vasten pari kertaa jämäkästi, jotta ilmakuplat rikkoutuvat.
- Jätä macaronsit kuorettumaan huoneenlämpöön noin 40 minuutin ajaksi, tai kunnes kevyesti kosketettaessa sormeesi ei tartu enää massaa.
- Paista 110-120 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Kuoret ovat valmiita, kun hattu ja jalka ovat tarttuneet yhteen, eivätkä enää liiku kun koetat liikuttaa niitä.
- Anna kuorien jäähtyä hyvin, ennen irrottamista.
- Sekoita täytteeksi tuorejuusto, mustaherukkahyytelö sekä vadelmahillo. Lisää hieman elintarvikeväriä, jos väri muuten vaikuttaa liian pliisulta.
- Etsi macaronseille suurinpiirtein samankokoiset ja -muotoiset parit.
- Lusikoi täytettä macaronseille ja paina kansi kevyesti päälle.
- Koristele macaronsit koristesilmillä ja sulatetulla valkosuklaalla tai candymeltseillä.