Paistetut nuudelit ovat tuttua mussutettavaa varmasti monelle meistä, mutta oletteko törmänneet kotona kuitenkiin siihen ongelmaan, että nuudeli menee mössöksi ja katkeilee pannulla?
Jaa olette - minäpä kerron, kuinka saatte parhaita mahdollisia paistettuja nuudeleita kotioloissa.
Aloitetaanpa.
Moni teistä varmasti ajattelee, että pöh, minä en tarvitse ohjetta nuudeleiden paistamiseen, mutta veikkaampa että useampi kuin yksi menisi jo vikaan heti ensimmäisessä kohdassa - nuudeleita ei keitetä, ne liotetaan.
Minulla tässä on käytössä riisinuudeleita, mutta onnistut millä tahansa muullakin nuudelilaadulla.
Valuta suureen kulhoon jääkylmää vettä ja lisää haluamasi määrä nuudeleita veteen.
Anna nuudeleiden liota noin kaksi tuntia.
Valuta lionneet nuudelit ja valmista pannun kuumentuessa halutessasi kastike nuudeleille.
Itse käytän monesti tällaista kastiketta:
1 tl chilihiutaleita
½ dl fariinisokeria
4 rkl kalakastiketta
2 rkl osterikastiketta
2 rkl Tamari-soijakastiketta (gluteeniton)
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Kumoa nuudelit kuumalle pannulle ja valuta perään tekemäsi kastike.
Lisää pannulle haluamasi sattumat: valmiiksi kypsennettyä kanaa, possua, katkarapuja, kananmunaa tai mitä keksitkään lisätä.
Paista ja kääntele koko satsia noin muutaman minuutin ajan.
Mahtavaa ja nopeaa ruokaa, liotuksen aikaa lukuunottamatta.