>

sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Ihan Perus Kinkkukiusaus


Kuten otsikkokin kertoo, tässä on ihan perus kinkkukiusaus. 
Arkiruokaa parhaimmillaan - helppoa ja nopeaa.



Ihan Perus Kinkkukiusaus:


- 1kg perunasuikaleita tai peruna-sipulisekoitusta
- 1 pussi kinkkusuikaleita
- suolaa & pippuria
- 5 dl kuohukermaa
- päälle juustoraastetta


- Kaada perunasuikaleet ja kinkut uunivuokaan.
- Mausta ja sekoita.
- Kaada kerma vuokaan.
- Kuorruta juustoraasteella.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia uunista ja vuuan koosta riippuen.







tiistai 26. tammikuuta 2016

Kanafajitat


Hieman mausteisuutta kaipaa jokainen välillä arkeensa. 
Kanafajitat tässä, olkaapa hyvät.


Kanafajitat:


- pieniä (gluteenittomia) tortilloita

- 400g broilerin suikaleita tai paistileikettä suikaloituna
- 1 punainen paprika
- 1 punasipuli
- 1 tl savupaprikaa
- ripaus juustokuminaa
- ½ tl valkosipulijauhetta
- 1 tl sokeria
- ½ tl cayennepippuria
- pippuria
- suolaa
- ½ tl kuivattua korianteria

- lisäksi esimerkiksi avocadoa, korianteria, juustoraastetta, salsaa..


- Pilko paprika ja sipuli.
- Paista broiskusuikaleita öljyssä pannulla hetki.
- Lisää paprikat ja sipulit.
- Mausta.
- Paista, kunnes paprikat ja sipulit ovat pehmenneet ja broileri on kypsää.
- Lämmitä tortillat ja kauho niihin kana-paprika-sipuliseosta ja muita haluamiasi täytteitä.

Broileripyttäri


Helppous on joskus tärkeintä ruuan suhteen, kun on kiireinen päivä, päätä särkee ja kaikki muutenkin menee pieleen. Tällaisia päiviä varten haalin usein valmiiksi peruna- ja kasvispakasteita, joista saa nopeasti vatsantäytettä. 
Pyttipannu on kyllä helppoa ja perushyvää ruokaa vähän nirsommallekin ja tässä siitä hieman erilainen versio.


Broileripyttäri:


- 500g pussi pannuperunoita (pakaste)
- broileripyöryköitä haluamasi määrä 
(minulla tässä pakaste, joten lämmitin ne ensin uunissa)
- 1 pieni sipuli
- suolaa & pippuria
- 1 kananmuna per syöjä


- Pilko pyörykät pienemmiksi paloiksi.
- Silppua sipuli ja kuullota sitä hetki öljyssä pannulla.
- Lisää pannulle pyöryköiden palaset ja paista hetki.
- Tyhjennä pannuperunapussi pannulle.
- Paista pyttipannua, kunnes perunat ovat saaneet mukavasti väriä.
- Mausta suolalla ja pippurilla
- Tiristä kylkeen jokaiselle syöjälle kananmuna, sunny side up.


Cheddar-Perunakeitto Pekonilla



En tiedä mikä se sellainen käsite on kuin "äijämäinen sosekeitto", mutta sellaista toivottiin ja parhaani yritin.
Perunat, juusto ja pekoni uppoavat ainakin omaan ukkoon, joten eiköhän muutkin miehet siitä tykkää? Kai.
Ainakin itselleni tämä maistui oikein hyvin pakkaspäivänä, ja teen tätä myös varmasti uudelleen.



Cheddar-Perunakeitto Pekonilla:


( neljälle )

- n. 8 keskikokoista perunaa
- 1 dl cheddar-juustoa raastettuna
- 4 siivua pekonia
- 1 pieni sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- suolaa & pippuria
- ½ tl savupaprikajauhetta
- 1 tl hunajaa
- 5 dl kuohukermaa + tarvittaessa hieman maitoa


- Kuori ja lohko perunat kattilaan.
- Keitä kypsiksi.
- Kuullota silputtua sipulia ja valkosipulia hetki öljyssä pannulla.
- Paista myös pekonit.
- Kaada perunoista keitinvesi, mutta jätä kattilan pohjalle kuitenkin noin parin desin verran nestettä.
- Kaada pehmenneet sipulit ja valkosipuli perunoiden joukkoon.
- Surauta keitto tasaiseksi kokoajan lisäten hieman kermaa, ja tarvittaessa maitoa, saadaksesi haluamasi koostumuksen.
- Mausta keitto suolalla, pippurilla, hunajalla sekä savupaprikalla.
- Murustele rapeaa pekonia keittoannosten päälle.



keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Crispy Chicken


Heureka! Taisinpa kehitellä seuraavan luottoreseptini. 
Mehukasta kanaa ja rapea ja maukas kuori - siinä kaikki mitä tarvitaan tähän makunautintoon!
Nirsolle ukollekin kelpasi, joten tämä olkoon siis riemuvoitto.



Crispy Chicken:


- n 600g kananpojan paistileikettä
- 4 dl cornflakeseja (gluteeniton)
- 1 rkl makeaa sinappia (gluteeniton)
- 1 tl juoksevaa hunajaa
- 1 kananmuna
- suolaa & pippuria
- ½ tl paprikajauhetta
- halutessasi muita mausteita, kuten cayennepippuria


- Riko kananmuna kippoon ja vatkaa kevyesti haarukalla.
- Sekoita mausteet sekä sinappi ja hunaja kananmunan joukkoon.
- Murskaa cornflakesit muruiksi, mutta ei kuitenkaan jauheeksi asti.
- Leikkaa paistileikkeet pienemmiksi paloiksi. (Laitoin itse puoliksi)
- Suolaa ja pippuroi leikkeet.
- Kasta jokainen kanapala kananmunaseoksessa ja sen jälkeen cornflakesmuruissa.
- Painele murusia joka puolelle kanapalaa.
- Nosta kuorrutetut kanat leivinpaperin päälle pellille ja ripota niiden päälle hieman suolaa.
- Valuta kanojen päälle pieni määrä öljyä.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Tarkkaile, etteivät kanat pala.



Banaani-Siemengranola


Kuten jo blogin facebooksivuilla kerroin, tietokone teki tenän ja on kykenemätön tällä hetkellä yhteistyöhön. Siinä siis syy, miksi uusia reseptejä ei ole pudonnut normaaliin tahtiin. Onnekseni kuitenkin sain tämän kuvan kaivettua esiin - granolaa siis tiskiin tällä tabletilla naputellen!
Tämä ohje on tarvittaessa gluteeniton ja makeutta granolaan tuo banaani.


Banaani-Siemengranola:


- 1 kypsä banaani
- 2 dl kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteeniton)
- 2 dl tattarihiutaleita
- 1 dl erilaisia siemeniä
- 2 dl cornflakeseja ( tarvittaessa gluteeniton)
- 0,5 dl öljyä
- 0,5 dl siirappia tai juoksevaa hunajaa
- ripaus suolaa
- 0,5 tl kanelia
- 0,5 tl vaniljajauhetta
- lisäksi halutessasi pähkinöitä tai kuivattuja banaanikolikoita


- Muussaa banaani kulhossa.
- Lisää banaanin joukkoon öljy, kaneli, vanilja sekä siirappi.
- Mittaa kulhoon loput ainekset ja sekoita.
- Kaada granola leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista granolaa 175-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.
- Varo kuitenkin ettei granola kärähdä.
- Jäähdytä ja purkita.
- Granola säilyy noin viikon verran kannellisessa purkissa.


maanantai 11. tammikuuta 2016

Gluteeniton Ruskeakastike


Ruskeakastike on meillä ollut aina melkolailla perushuttua, mutta sen jälkeen kun vatsani alkoi oireilla, eipä sitä enää pahemmin ruokapöydästä löytynyt. Aloin tätä ruokaa kuitenkin niin paljon kaipaamaan, että oli lähes pakko kehitellä siitä gluteeniton versio. 
Kastikkeen seuraksi makkaran palasia tai jauhelihaa, sekä pottumuussia - johan tuli parempi mieli.


Gluteeniton Ruskeakastike:


(- makkaran palasia tai jauhelihaa)
- 50g voita
- 50g hienoja gluteenittomia kaurajauhoja 
- sen verran vettä, että saat haluamasi koostumuksen
- 1 pienehkö sipuli
- 1 fondikuutio (ei pakollinen)
- 3 rkl ketsuppia
- 1 rkl sinappia
- suolaa maun mukaan
- reippaasti pippuria.


- Sulata voi pannulla.
- Lisää joukkoon kaurajauhot ja anna niiden ruskistua.
- Kaada joukkoon vettä kokkoajan sekoittaen, kunnes olet tyytyväinen koostumukseen.
- Mausta.
- Lisää kastikkeen joukkoon paistettua jauhelihaa ja sipulisilppua tai makkaranpaloja.


torstai 7. tammikuuta 2016

Paistettujen Nuudeleiden ABC



Paistetut nuudelit ovat tuttua mussutettavaa varmasti monelle meistä, mutta oletteko törmänneet kotona kuitenkiin siihen ongelmaan, että nuudeli menee mössöksi ja katkeilee pannulla? 
Jaa olette - minäpä kerron, kuinka saatte parhaita mahdollisia paistettuja nuudeleita kotioloissa.
Aloitetaanpa.


Moni teistä varmasti ajattelee, että pöh, minä en tarvitse ohjetta nuudeleiden paistamiseen, mutta veikkaampa että useampi kuin yksi menisi jo vikaan heti ensimmäisessä kohdassa - nuudeleita ei keitetä, ne liotetaan.
Minulla tässä on käytössä riisinuudeleita, mutta onnistut millä tahansa muullakin nuudelilaadulla.
Valuta suureen kulhoon jääkylmää vettä ja lisää haluamasi määrä nuudeleita veteen.
Anna nuudeleiden liota noin kaksi tuntia.


Valuta lionneet nuudelit ja valmista pannun kuumentuessa halutessasi kastike nuudeleille.
Itse käytän monesti tällaista kastiketta:

1 tl chilihiutaleita
½ dl fariinisokeria
4 rkl kalakastiketta
2 rkl osterikastiketta
2 rkl Tamari-soijakastiketta (gluteeniton)

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Kumoa nuudelit kuumalle pannulle ja valuta perään tekemäsi kastike.


Lisää pannulle haluamasi sattumat: valmiiksi kypsennettyä kanaa, possua, katkarapuja, kananmunaa tai mitä keksitkään lisätä.
Paista ja kääntele koko satsia noin muutaman minuutin ajan.
Mahtavaa ja nopeaa ruokaa, liotuksen aikaa lukuunottamatta.


keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Viskinuijat


Viskinuijat syntyivät "kännikaappiin" kurkkaamalla. 
Meillä ei ihan hirveästi juoda alkoholia, vaikka sitä monesti saadaankin jostain syystä synttäreinä ja muina juhlina lahjaksi. 
Nämä pullot päätyvätkin monesti ruuanlaittoon.
Tämän viskin kohtalona oli auttaa broilerin nuijien maustamisessa. 
Ukkoni äänesti tämän reseptin jatkoon, joten tästä tuli meille jälleen uusi ja vähän parempi arkiruoka.


Viskinuijat:


- n. 800g - 1kg broilerin nuijia
- 2 dl viskiä (kaikki käyvät)
- ½ dl fariinisokeria
- 3 valkosipulin kynttä (tai makusi mukaan valkosipulijauhetta)
- ½ tl savupaprikajauhetta
- 1 dl ketsuppia
- 2 rkl Worcestershire-kastiketta
- 1 tl pippuria
- 1 tl suolaa


- Sekoita marinadin ainekset keskenään.
- Kaada nuijat vahvaan pussiin tai kannelliseen muovirasiaan.
- Kippaa marinadi nuijien sekaan ja kääntele niitä hieman.
- Sulje pussi tai rasia tiiviisti.
- Nosta paketti maustumaan jääkaappiin yön yli.
- Kaada nuijat ja marinadit uunivuokaan ja paista 225-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia, tai halutessasi pidempään.


* Tällä marinadilla voit toki marinoida myös rintapaloja, koipia tai mitä vain ruhon osia.



tiistai 5. tammikuuta 2016

Gluteeniton Siemennäkkäri Tattarijauhoista




Noniin, vuoden ensimmäinen postaus olisi mallia: Siemennäkkäri.
Blogissa on nähty ennenkin siemennäkkäreiden ohjeita, mutta tämä on niin helppoa tehdä ja variaatioita on mukava kehitellä, että tässä siis jälleen siemennäkkäriä tattarijauhoja käyttäen.



Gluteeniton 

Siemennäkkäri Tattarijauhoista:


(pellillinen)


- 1 3/4 dl tattarijauhoja
- 1 dl chian siemeniä
- ½ dl pellavansiemeniä
- 1 dl auringonkukan siemeniä
- ½ dl kurpitsan siemeniä
- 3/4 dl kuorittuja hampunsiemeniä
- ½ tl suolaa (tai maun mukaan)
- 2,5 dl kiehuvaa vettä
- ½ dl oliiviöljyä (muukin öljy käy)


- Sekoita ainekset keskenään kulhossa.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
- Taputtele näkkäritaikina öljytyin tai vedellä kostutetuin käsin pellille.
- Leikkaa veitsellä tai taikinapyörällä näkkärilevy paloiksi ja painele taikinaan pieniä kuoppia.
- Paista n. 160-asteisessa uunissa noin tunnin verran.
- Anna näkkärin jäähtyä ja rapeutua pellin päällä.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...