>

maanantai 20. helmikuuta 2017

Broileri-Pekoniruukku




Pekoniruukku oli yksi isäni vakioresepteistä aikanaan, en aivan tarkalleen tiedä mitä hän siihen aina tunki, mutta tässä nyt joka tapauksessa minun oma versioni kyseisestä ruuasta. 
Minusta tämä ruoka on parhaillaan kiireettöminä sunnuntaipäivinä, kun ruukku on saanut muhia uunissa oikein herkulliseksi ja tömäkäksi. Ihanaa! 
Ananas saattaa tuntua monesta vähän oudolta tällaisessa ruuassa, mutta kokeilkaa - se nimittäin sopii pekoniruukkuun todella hyvin!



Broileri-Pekoniruukku:


- 1 paketti pekonia
- n. 600g broilerin paistileikettä tai muuta osaa
- 1 punainen paprika
(- 2 valkosipulin kynttä)
- 1-2 tölkkiä ananaspaloja + mehut
- suolaa
- pippuria
- 1 tl currya
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- 4 dl kuohukermaa



- Pieni pekonit pannulle ja paista kypsiksi.
- Pilko paprika ja broilerin paistileikkeet pataan ja lisää kaikki loput ainekset.
- Sekoita hieman.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 1,5-2 tuntia.
- Tarjoa riisin kanssa.



16 kommenttia:

  1. Nam! Tämän nappaan talteen, kiitos vinkistä. :P

    VastaaPoista
  2. Tämä oli kyllä mielettömän hyvää!

    VastaaPoista
  3. Eikö broileria ruskisteta ollenkaan vaan raakana uuniin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit myös paistaa broileria hieman, jos haluat mutta se ei ole välttämätöntä. Muhii kyllä kypsäksi uunissa :)

      Poista
  4. Kokeillaan.lyonin kanaa tein en tykänny jospa tämä.

    VastaaPoista
  5. voiko tehdä edellisenä päivänä

    VastaaPoista
  6. Todella herkullista ja mureaa, kannattaa tehdä!

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. Hmm, olettaisin että tarkoitat hökeltymisellä erottumista? Voi olla että kerma on reagoinut ananaksen kanssa ja siksi erottunut, mutta niin voi käydä myös muutoinkin kun kyseessä on haudutettava ruoka.

      Poista
  8. Tein, ananas unohtui, mutta kyllä kelpasi. Tosi hyvää!

    VastaaPoista
  9. Tää on tosihyvää! Eka kerta nappiin- muut kerrat juoksettuu vaikka jätin ananakset pois🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi toki olla, että pidemmässä haudutuksessa kerma hieman erottuu ilman ananastakin. Teen tätä itse myös hieman pikaversiona pannulla, jolloin juoksettumista ei tapahdu. 🙂

      Poista
  10. Tosi hyvää oli. Kiitos paljon reseptistä. Haudutin ruokakermassa ja lorautin lopuksi kuohukermaa. Nam.

    VastaaPoista
  11. Kokeilen tänä iltana, mutta ilman ananasta. Sen sijasta laitan liotettuja suolarouskuja. T. Ananaksen vihaaja nr 1

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...