Ihanaa Vappua!
Jos et ole vielä ehtinyt munkkeja paistella, niin nämä pikadonitsit valmistuvat helposti uunissa donitsipellillä tai donitsikoneella paistamalla.
Ohje on gluteeniton, mutta voit tehdä tämän myös tavallisilla vehnäjauhoilla.
Pienet Pikadonitsit:
(n. 30 kpl)
- 1 banaani
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1 dl sokeria
- 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- ½ tl leivinjauhetta
- 1/3 tl ruokasoodaa
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ sitruunan kuori raastettuna
- 150g maitorahkaa
- 2 kananmunaa
- ½ dl maitoa
- Koristeluun sulaa valkosuklaata tai candymeltsejä ja strösseleitä.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään.
- Lisää kulhoon kananmunat, maitorahka, maito ja öljy.
- Sekoita hyvin.
- Kääntele sekaan loput ainekset.
- Öljyä donitsivuoka ja laita jokaiseen rinkulaan taikinaa.
- Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes donitsit ovat saaneet kullanruskean värin.
- Voit paistaa donitsit myös donitsikoneella.
- Koristele mielesi mukaan.