>

maanantai 26. elokuuta 2013

Pannukakkuja suklaahipuilla


Kuva varmaan kertoo aika paljon...
Olin melko otettu tänään keittiöön mennessäni,
kun miekkonen oli värkännyt läjän pannukakkuja lautaselle
- ja jo vain olivatten hyviä! :---)



Taikina:


- 3 kananmunaa (keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina)
- 4 dl piimää
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 3½ dl jauhoja
- 1 rkl sokeria
- n. 3 rkl sulatettua voita
- n. 1 dl rouhittua suklaata (enemmänkin voi laittaa)




- Vatkaa keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi.
- Vatkaa keltuaisten sekaan piimä ja ruokasooda.
- Siivilöi kuivat aineet taikinan sekaan vähitellen samalla sekoittaen.
- Lisää sulanut voi ja sekoita hyvin.
- Vatkaa kananmunan valkuaiset toisessa kulhossa jähmeäksi vaahdoksi.
- Kääntele valkuaisvaahto taikinan sekaan varoen.
- Anna taikinan levähtää noin 20 minuuttia, ennen pannukakkujen paistamista.
- Lurauta taikinaa kuumalle pannulle noin desin verran ja käännä pannukakku, kun taikinan pinnalle ilmestyy useita pieniä kuplia.
- Jatka niin kauan, kunnes taikina loppuu.
- Syöpöttele vaikkapa jäätelön, vaahterasiirapin, voisulan tai marjojen kanssa.




*Vinkki keltuaisten ja valkuaisten erotteluun:

Tarvitset kaksi astiaa, kananmunia (mieluiten hetken jääkaapissa olleita), sekä tyhjän muovipullon.

- Riko muna kulhoon.
- Kierrä pullosta korkki irti ja purista pullon keskiosaa.
- Aseta pullon suu keltuaisen päälle niin, että pullon suu osuu keltuaisen pintaan.
- Hellitä puristus pullosta ja keltuaisen pitäisi nyt olla pullon sisällä. 
TADAA! :---D
- Kallista pulloa toisen kulhon yllä ja purista pulloa saadaksesi keltuaisen pullahtamaan kulhon pohjalle.
- Erottele nyt loputkin keltuaiset!

torstai 22. elokuuta 2013

Mamman viinimarjapiirakka


Mistä tietää, että syksy on tuloillaan?
No tietenkin siitä, että saa tehdä ihanista ja kirpeiksi kypsyneistä viinimarjoista mamman viinimarjapiirakkaa!
:----)


Pohja:


- 100g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- ½ tl kanelia
- pikkiriikkinen ripaus suolaa
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta




Täyte:


- 1 purkki kermaviiliä
- ½ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- n. 4 dl viinimarjoja 
(sekä mustat, että punaiset käyvät hyvin!)




-Aloita vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri keskenään.
- Lisää muna ja sen jälkeen kuivista aineista tehty seos vähitellen.
- Voitele piirakkavuoka ja taputtele taikina vuuan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
- Kaada marjat taikinapohjan päälle.
- Sekoita täytteen aineet kulhossa keskenään ja lurauta marjojen peitoksi.
- Paista piirakkaa 200-asteessa n. 30-40 minuuttia uunista ja piirakkavuuasta riippuen.

lauantai 10. elokuuta 2013

Pieni pyöreä kasvispitsa


Oli muka pakottava tarve keksiä oman parvekkeen antimista jotakin syötävää tälle iltaa, ja vaikka eilenkin tein pitsaa, niin tänäänkin sitä teki mieli - kun nuo meidän somat kirsikkatomaatit ja paprikat olivat kypsiä, niin siihen pitsaanhan ne oli hyvä tunkea. Onneksi keittiössä kasvoi vielä ruukussa tuoretta oreganoa viskeltäväksi koristeeksi.


Pitsapohja:


- 1,5 dl lämmintä vettä
- 1/8 tuorehiivaa
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- 3 dl jauhoja
- vajaa ½ dl öljyä


- Mittaa kulhoon vesi ja sokeri.
- Murenna hiiva veden joukkoon ja lisää suola.
- Sekoita.
- Lisää jauhoja desi kerrallaan ja sekoita taikinaa aina välissä.
- Kun jauhot on lisätty, kaada sekaan öljy ja
 vaivaa taikinaa muutama minuutti.
- Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.


Kastike:


(Pitsan kastike on sama, kuin Soijabolognese
tosin sillä erotuksella, ettei tähän tule kermaa ja määrät ovat pienemmät.)

- ½ sipuli
- 1 dl tummaa soijarouhetta
- (½ valkosipulin kynsi)
- 1 tölkki tomaattimurskaa (vähempikin riittää)
- ½ kasvisliemikuutio
- mustapippuria
- paprikajauhetta


- Kaada soijarouhe astiaan ja kaada rouheen päälle lämmintä vettä vain sen verran että rouhe peittyy hieman.
Anna turvota hetki.
- Pilko sipuli ja kuullota silppua runsaassa öljyssä pannulla hetki, lisää soijarouhe.
- Jos rouhe tuntuu liian kostealta, voit puristella nestettä ulos hieman käsin ennen pannulle laittamista.
- Paista rouhetta hetki ja lisää mausteet ja tomaattimurska.
- Anna hautua kymmenisen minuuttia.


Lisäksi:

- juustoraastetta
- tomaatteja
- paprikaa
- oreganoa
- mitä vain, mikä vain sinusta maistuu hyvältä: oliiveja, kapriksia, fetaa...

Kasaaminen:


- Öljyä piirakkavuoka, tai levitä uunipellille leivinpaperi taikinaa varten.
(Kumpikin versio toimii, mutta uunipellillä pitsa on helpompi leikata.)
- Taikinan pinnan ei pitäisi olla kovinkaan tahmea, joten voit painella taikinan  ilman jauhoja joko vuokaan tai uunipellille pyöreään muotoon.
- Levitä kastiketta taikinan päälle (ei kuitenkaan kovin paksusti), jonka jälkeen voit ripotella päälle juustoraastetta ja omavalintaiset täytteesi.
- Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia.

perjantai 9. elokuuta 2013

New York Cheesecake



Nyt kuulkaa onnistuin saamaan aikaan aivan mahtavan uunijuustokakun!
Suussasulavaa pehmeyttä ja korkeutta riittääpi.
Tästä innostuneena ajattelin jakaa tämän reseptin myös teidän herkkusuiden kanssa.



New York Cheesecake:


Pohja:

- 100g pehmeää voita
- 1 dl intiaanisokeria (normaali käy myös)
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna
- 1 tl kanelia
- ripsaus suolaa



Täyte:

- 400g maustamatonta Philadelphia- tuorejuustoa
- 500g maitorahkaa (rasvaton käy hyvin)
- 2 tl sitruunamehua
- 2½ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 1 dl perunajauhoja
- 5 kananmunaa


- Ensiksi valmistetaan juustokakun pohja.
- Vatkaa sokeri ja pehmeä rasva sähkövatkaimella vaahdoksi.
- Lisää kananmuna, jauhot ja leivinjauhe -> Sekoita tasaiseksi.
- Vuoraa halkaisijaltaan 24cm olevan irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla
 ja sudi vuuan reunoille öljyä.
- Kaada pohjataikina vuokaan, levitä ja nostele taikinaa jauhotetuin käsin vuuan reunoille asti.
(Täytettä on runsaasti, joten reunat saavat ulottua ihan ylhäälle asti.)
- Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

- Asettele uuniritilä uunin alimmalle tasolle,
ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

- Sekoita tuorejuusto ja maitorahka sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi.
- Lisää sokerit, kaneli ja sitruunamehu ja vatkaa sekaisin.
- Sihtaa perunajauhot täytteen sekaan ja vatkaa.
- Lisää lopuksi vielä munat ja vatkaa muutaman minuutin ajan.
- Kaada kuohkea täyte vuokaan.
- Reunat jäävät vielä tässä vaiheessa hieman korkeammalle, mutta kakun paistuessa eron pitäisi tasoittua nätisti.
- Paista uunin alimmalla tasolla noin 50-60 minuuttia.
- Pidä kakun pintaa silmällä paiston aikana, ja jos näyttää että pinta alkaa ruskettua liikaa, voit peittää sen muutamaksi loppuminuutiksi leivinpaperilla.
- Irroita kakku vuuasta vasta jäähtyneenä.
(Parasta olisi, jos kakku saisi jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään.)


Koristele vaikkapa sitruunalla, suklaalla tai marjoilla!

Saapi naaaaatiskella! C:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...