Erilaiset kahvikakut ovat hieman salaa ujuttautuneet suosikkileipomusteni joukoon. Varsinkin näin joulun alla ne maistuvat erityisen hyviltä glögin seurana viltin mutkassa pötkötellen.
Tykkään myös kokeilla uudenlaisia makuyhdistelimiä kakuissa, kuten kirsikka-valkosuklaa tai vääntää joulukarkkeja kakun muotoon: Dacapo-kakku.
Tykkään myös kokeilla uudenlaisia makuyhdistelimiä kakuissa, kuten kirsikka-valkosuklaa tai vääntää joulukarkkeja kakun muotoon: Dacapo-kakku.
Tätä Pätkiskakkua olen tehnyt jo monia vuosia, mutta jostain syystä sen reseptiä en ole tänne blogiin asti saanut kirjoitettua. Useiden kehujen jälkeen - tässä se nyt vihdoin on.
*Huomaathan, että Pätkis bites-pussi on "Saattaa sisältää gluteenia"-tuote*
Pätkiskakku (Gluteeniton):
- 4 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (minulla Sunnuntai)
- 3 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 4 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 150 g voita
- 2 dl maustamatonta kreikkalaista jugurttia
- 1 pussi Pätkis Mini Biteseja (140g)
- 80g tummaa suklaata, mintunmakuista
- 3 munaa (M-koko)
+gluteenittomia korppujauhoja ja vuokaspayta
-Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
-Sulata voi pienessä kattilassa ja sekoita joukkoon Pätkis bitesit sekä paloiteltu tumma suklaa.
-Vatkaa rasvan sekaan jugurtti ja munat.
-Sekoita joukkoon kuivat aineet.
-Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan
-Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 45 min.
-Kakku on kypsä, kun se irtoaa hieman vuuan reunoilta.
- Anna kakun jäähtyä vuuassa noin 10 minuuttia ja kumoa se sitten esimerkiksi ritilän päälle.