Kaikenlaiset itsetehdyt naposteltavat ovat mukavia tarjottavia vaikkapa leffailtaan tai illanistujaisiin.
Nämä uunissa kuivatut juureslastut maistuvat sellaisenaan rouskuteltavaksi, tai vaikkapa dipin kanssa nautiskeltaviksi.
Tuplaa määrät, jos haluat tehdä lastuja isommalle porukalle.
Nämä uunissa kuivatut juureslastut maistuvat sellaisenaan rouskuteltavaksi, tai vaikkapa dipin kanssa nautiskeltaviksi.
Tuplaa määrät, jos haluat tehdä lastuja isommalle porukalle.
Uunikuivatut Juureslastut:
- 2 isoa porkkanaa
- 2 isoa punajuurta
- 2 isoa palsternakkaa
(voit käyttää myös muita juureksia)
- ripaus suolaa
(- lisäksi halutessasi esim. pippuria, chilijauhetta tai paprikajauhetta)
- Pese juurekset ja kuori tarpeen mukaan.
- Siivuta juurekset melko ohuiksi lastuiksi.
- Kokeilin kahta välinettä tähän tarkoitukseen: kuorimaveistä ja juustohöylää. Kuorimaveitsellä tehdyistä suikaleista tuli hieman liian ohuita, joten suosittelen käyttämään juustohöylää, silloin siivut olivat hieman paksumpia, eivätkä "laihtuneet" kuivatuksen aikana niin kovasti.
- Levitä siivut leivinpaperin päälle pellille, tai pelleille, niin etteivät lastut asetu juurikaan päällekäin.
- Kuumenna uuni 125-asteiseksi.
- Siirrä pelti uuniin puoleksi tunniksi, laske sitten uunin lämpötila 75-asteeseen ja ripottele hieman suolaa (ja muita haluamiasi mausteita) juureksien päälle.
- Jätä uunin luukku hieman raolleen, jotta ilma pääsee kiertämään.
- Kuivata lastuja vielä n. 4 tuntia, kunnes ne ovat rapsakoituneet.