>

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Huoleton Torttutaikina


Torttuja, torttuja, enemmän torttuja. Tuppaa olemaan vähän tämä joulunodotus tympeää jos ei saa joulutorttuja ja glögiä, siitäpä innoittuneena pyysin miekkosta ottamaan mummoonsa yhteyttä ja urkkimaan tämän äärettömän helpon voitaikinan ohjeen, jossa ainekset vain sekoitetaan keskenään.
Muutin hieman etikan annostusta ja lisäsin sokeria ja ripauksen suolaa, sillä tuo etikkainen maku ei meitä kumpaakaan oikein kovasti miellytä.
Taikinasta tuli todella mureita torttuja, mutta ne eivät tule lehteviksi, kuten kaupantaikinalla tehdyt tortut. Tässä on ehkä enemmän sellaista "rustiikkista" tuntua. Eikun kokeilemaan!


Torttutaikina:

(noin 24 pientä torttua)


- 300g pehmeää voita (ei kuitenkaan sulaa litkua)
- 300g vehnäjauhoja
- 1 dl kylmää vettä
- 2 rkl sokeria
- ripaus suolaa
- 2 tl etikkaa (voit laittaa hieman enemmän, jos etikasta tykkäät)


- Nypi voi ja jauhot sekaisin.
- Lisää vesi ja sekoita melko tasaiseksi.
- Lisää nyt sokeri, suola ja etikka.
- Sekoita hyvin ja tarkista maku.
- Jätä taikina jääkaappiin jähmettymään noin 24 tunniksi. (Vähintään yön yli.)
- Ota jähmettynyt taikina jauhotetulle alustalle lämpenemään.
- Kaulitse nyt hieman lämmenneestä taikinasta noin 1 cm paksuinen levy.
- Leikkaa muotilla tai silmämääräisesti taikinalevystä neliöitä.
- Nostele neliöt uunipellille ja muotoile tortut.
- Varo ettei taikina kuitenkaan lämpiä ja lötkisty liikaa, sillä silloin sitä on vaikea käsitellä.
- Paista torttuja 200 asteessa uunista riippuen noin 8-12 minuuttia.
(Riippuu myös kuinka isoja torttuja teet.)


* Perinteisen luumun sijaan käytin näissä vähän raikkaampaa omena-kanelimarmeladia ja hyvin toimi! :---)


* Voipi olla että kokeilen teidän iloksenne tässä joku päivä vielä toistakin taikinaohjetta, jos siitä saisi sellaisen lehtevän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...