Avokadoista innostuneena kokeilin sitten tällaista raikasta pastaa, joka toi ainakin minulle pienen tuulahduksen kesää näin sumuisen syksyn keskelle. :---)
Netistä löytyy monia reseptejä tähän kyseiseen pastaan, mutta pienellä säädöllä sain siitä juurikin mieleiseni version, ja tässäpä se nyt olisi.
Avokadopasta:
- 2 kypsää avokadoa
- ½ chili
- noin rkl sitruunan tai limen mehua
(enemmänkin voi laittaa)
- 1 valkosipulinkynsi
- pippuria
- suolaa
- pieni luraus hunajaa
- n. ½ dl öljyä
- 1½ dl parmesaania raastettuna
- noin kourallinen tuoretta basilikaa
- 1tl kuivattua timjamia
- noin 500g spagettia tai muuta pastaa
- Pilko valkosipuli ja chili pieniksi paloiksi kulhoon ja purista sekaan sitruunan mehu.
- Halkaise avokadot ja poista siemen. Viillä kuutioiksi kuoressaan ja koverra hedelmänliha lusikalla kulhoon.
(Jos jollekkin tämä vaihe tuottaa päänvaivaa, voi vaikkapa täältä kurkata vinkkiä.)
- Raasta juusto kulhoon muiden ainesten sekaan.
- Lisää nyt öljy, hunaja, hienonnettu basilika, timjami, sekä suola ja pippuri.
- Sekoita ja tarkista maku -> Lisää suolaa tarvittaessa.
- Keitä pasta.
- Ota noin desin verran keitinvettä talteen ja sekoita kastikkeen joukkoon.
- Valuta pasta ja kaada kastike kattilaan pastan joukkoon.
- Pyörittele sekaisin ja nostele tarjoiluastiaan tai lautasille.
- Raasta päälle vielä halutessasi hyvä keko juustoa ja siinäpä se sitten olisi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti