Pasteijat ovat tuon miehentekeleen suurta herkkua, ja niinpä hemmottelen häntä silloin tällöin itsetehdyillä, vaikkakin hieman oikaistuilla, pasteijoilla. Ohje on simppeli, ja ei ole mitään vikaa valmistaikinan käyttämisessä - siinähän säästää vain aikaa ja vaivaa.
Voit tehdä nämä myös gluteenittomana vaihtamalla taikinan gluteenittomaan ja tarkistamalla mausteiden gluteenittomuuden.
Mausteiset Jauhelihapasteijat:
- n. kilo torttu- tai lehtitaikinalevyjä
- n. 300g jauhelihaa
- 2 dl riisiä
- 1 pieni sipuli tai hieman sipulijauhetta
- ½ makea paprika
- suolaa & pippuria
- 1 tl currya
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 rkl chilikastiketta
- 100g chilituorejuustoa
- 100g chilituorejuustoa
- 1 tl hunajaa
- 1 kananmuna täytteeseen + 1 voiteluun
- Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaisesti.
- Kuullota sipuleita kuumalla pannulla hetki ja lisää jauheliha sekaan.
- Pese ja kuutioi paprika ja sekoita se pannulla olevien ainesten joukkoon.
- Mausta suolalla, pippurilla, paprikajauheella sekä currylla.
- Sekoita riisi ja jauhelihaseos kattilassa keskenään.
- Mausta chilikastikkeella ja hunajalla.
- Sekoita joukkoon myös yksi kananmuna ja tuorejuusto.
- Kauli hieman sulaneita taikinalevyjä ohuemmiksi ja leikkaa jokainen levy kahteen osaan.
- Viillä jokaisen taikinalevyn keskelle pienet viillot.
- Jaa täytettä taikinalevyille viiltojen päälle, jätä kuitenkin reunoille tilaa.
- Sipaise toiseen reunaan hieman kananmunaa.
- Taita taikinan reunat keskelle (ensin voitelematon, sitten voideltu) ja käännä pasteija oikein päin pellille.
- Paina paisteijaa hieman.
- Voitele pasteijat ennen paistoa kananmunalla.
- Paista pasteijoita 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, tai kunnes taikina on kypsää.