Ostin rasiallisen ihania pieniä aprikooseja ja sunnuntain ratoksi leivoin niistä piirakkaa.
Päälle vaahdotettua ja ihanan keveää vaniljakastiketta, raikkaita mintunlehtiä ja tuoreita aprikooseja siivuina - kylläpä oli vain kesäinen tunnelma, vaikka ulkona tihutti vettä.
Piirakka on gluteeniton.
Gluteeniton Aprikoosipiirakka:
Pohja:
- 100g voita
- 1 dl sokeria
- ripaus suolaa
- 1 kananmuna
- ½ tl jauhettua kardemummaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2,5-3 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper)
Täyte:
- 1 prk (200g) kermaviiliä
- n. 4 dl aprikooseja lohkottuna
- 1 kananmuna
- ½ tl vaniljajauhetta
- 2 rkl hunajaa
- Sekoita pehmeä (ei sula) voi ja sokeri keskenään ja vaahdota.
- Lisää sekaan ripaus suolaa, kardemumma ja kananmuna.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja kaada taikinan joukkoon.
- Pyöräytä tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisijaltaan n. 24cm)
- Sekoita täytteen kermaviili, kananmuna, vaniljajauhe ja hunaja keskenään kulhossa.
- Pilko aprikoosit taikinapohjan päälle.
- Kaada kermaviiliseos vuokaan.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin puolisen tuntia.