>

maanantai 24. joulukuuta 2018

Puolukkatäytekakku (Gluteeniton)



Puolukka on nyt kyllä loistanut tämän vuoden jouluisissa resepteissä, mutta haitanneeko tuo mitään.
Tämä kakku sai osakseen paljon kehuja ja tässä resepti kyseiseen herkkuun.
Ihanaa joulua ja muistakaa nauttia sekä rentoutua! ♥


Puolukkatäytekakku:




Kakkupohja:


- 280g munia
- 196g sokeria
- 196g Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta
- n. 0,5 tl leivinjauhetta





Puolukkamousse:


- 4dl vispikermaa
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 200g creme fraichea
- 3,5 dl puolukoita
- n. 1 dl sokeria tai maun mukaan
- 2 tl vaniljatahnaa
- 6 liivatetta
- n. 0,4 dl karpalo- tai puolukkamehua




Päälle:


-2 dl vispikermaa
- 0,5-1 rasia vaniljatuorejuustoa
- mieleisiäsi koristeita

- Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla.
- Voitele vuuan reunat.
- Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
- Punnitse munat ja sokeri vatkauskulhoon.
- Vatkaa todella kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.
- Siivilöi vaahdon joukkoon jauhot ja leivinjauhe.
- Kääntele varovasti sekaisin.
- Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alimmalla tasolla noin 30-45 minuuttia tai kunnes se on kypsä.
- Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
- Anna kakun jäähtyä kokonaan ja leikkaa se sitten kolmeen kerrokseen.
- Kakusta tulee melko korkea moussen ansiosta, joten nyt kannattaa reunustaa irtopohjavuokasi korkealla reunakalvolla tai leivinpaperilla.
- Aseta vuokaan pohjakerros ja kostuta se mielesi mukaan, älä kuitenkaan liikaa.
- Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Aja puolukat sauvasekoittimella soseeksi vaniljatahnan kanssa.
- Sekoita soseen joukkoon sokeri, creme fraiche ja tuorejuusto.
- Surauta sekaisin ja sekoittele, kunnes sokeri sulaa seokseen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Liuota liivatteet kuumaan karpalomehuun - anna jäähtyä hetkisen.
- Kaada liivate ohuena nauhana puolukkaseoksen joukkoon.
- Kääntele kerma täytteeseen.
- Käytä puolet täytteestä ensimmäiseen väliin ja toinen puolikas seuraavaan.
- Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään saakka.
- Vatkaa kuorrutetta varten vispikerma ja notkista vaniljatuorejuusto.
- Sekoita keskenään tasaiseksi.
- Päällystä kakku joko ohuelti kuorrutteella tai pursota mieleiseksesi.
- Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi havuilla, pipareilla ja puolukoilla.




sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Pienet & Vielä Pienemmät Maustekakut (Gluteeniton)



Pientä loppukirin meininkiä alkaa olla jo ilmassa joulureseptien osalta.
Luvassa on myös jotakin jännittävää, pysykäähän siis visusti kuulolla.
Idea näihin pieniin kakkuihin lähti ihanalta Annilta Annin Uunissa-blogista. Valitse itse, teetkö minejä vai vieläkin minimpiä kakkuja jouluksi kahvipöytään.



Pienet & Vielä Pienemmät Maustekakut:



-1,75 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta tai perunajauhoja
-0,75 tl sooda
-0,25 tl suolaa
-0,5 tl vaniljatahnaa
-0,5 tl kanelia
-0,5 tl kardemummaa
-0,5 dl kuivattuja karpaloita
-1 dl sokeria
-2  kananmunaa
-50 g voita
-0,25 dl maustamatonta jogurttia




-Kuumenna uuni 175 asteiseksi.
-Voitele pienen kakkupellin kolot  voilla.
-Sekoita jauhot, sooda, ja mausteet keskenään kulhossa.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sulata voi ja sekoita sen joukkoon maustamaton jogurtti.
- Lisää jauhoseos koko ajan sekoittaen vaahdon joukoon.
- Kaada taikinaan jogurttivoi ja kääntele tasaiseksi massaksi.
- Laita taikina pursotinpussiin ja leikkaa pussin kärki auki.
- Pursota taikinaa minikakkupellin koloihin.
- Paista minikakkuja noin 7-9 minuuttia uunin keskitasolla ja hieman isompia noin 15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.
-Anna kakkujen jäähtyä hetki ennen muotista irrottamista.




    perjantai 21. joulukuuta 2018

    Joulumocktail uudella SodaStream Crystalilla




    *Tämä postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä SodaStreamin kanssa




    Sain muutama viikko sitten oikein mieluista sähköpostia, jossa minulta kyseltiin kiinnostusta testata SodaStreamin tuotteita. Sain valita muutamasta hyvästä vaihtoehdosta itselleni sopivimman - valitsin siis tämän mahtavan SodaStream Crystal hiilihapotuslaitteen valkoisena.
     Laitteen pelkistetty muotoilu miellytti ja vieläpä mitä - tässä laitteessa on konepestävä lasipullo!
    Minä olen helppouden ystävä, kuten varmasti tiedätte,  ja mikäs sen parempaa kuin tuikata pullo käytön jälkeen pyörimään astianpesukoneeseen muiden tiskien kanssa. Nyt voikin tiskauksesta säästyneen ajan käyttää vaikkapa pipareiden syöntiin.

    Itse pullokin on minusta aikas kaunis ja sen kehtaa nostaa vaikkapa ruokapöytään vieraidenkin ihasteltavaksi. Ajatelkaapa muuten, että tekemällä omat limpparit ja kuplavedet voipi esimerkiksi nelihenkinen perhe säästää maapalloa noin 600:lta muovipullolta.
    Eikä siinä vielä kaikki - kuten on tapana sanoa. He ystävällisesti lähettivät minulle myös valikoiman uusia SodaStreamin FruitDropseja, jotka eivät sisällä lisättyä sokeria, keinotekoisia makeutusaineita tai väriaineita. Aika hienoa vai mitä...ja ihana värikimara!



    Pssst, toivottavasti jaksat lukea loppuun asti, sillä saatat yllättyä.

    Heti yhteistyökyselyn saatuani alkoi päässä pörrätä valtava parvi ideoita, mutta kaikista niistä ideoista valikoitui tämä - sopivan simppeli juhlajuoma joulukauteen: Joulumocktail, joka yhdistää granaattiomenaa, karpaloita, appelsiinia ja hieman kanelia.


    Joulumocktail:

    (6 annosta)

    - 6 dl hiilihapotettua vettä maustettuna SodaStream Appelsiini FruitDropseilla
    - 2 dl karpalomehua
    - 2 dl granaattiomenamehua
    - 1 dl granaattiomenan siemeniä
    - 1 dl jäisiä karpaloita
    - jäitä
    - n. ½ dl kidesokeria ja ripaus kanelia
    - sitruunamehua
    - koristeeksi esimerkiksi kanelitanko


    - Sekoita hiilihapotettu ja maustettu vesi kannussa mehujen kanssa.
    - Kasta lasien reuna sitruunamehuun ja dippaa ne sitten kanelisokerissa.
    - Laita laseihin granaattiomenan siemeniä ja jäisiä karpaloita sekä jääpaloja.
    - Kaada kannusta laseihin juomaa.
    - Koristele esimerkiksi kanelitangolla.


    Noniin, sitten pääsemmekin parhaimpaan uutiseen:
    Voit voittaa itsellesi oman hiilihapotuslaitteen mallia SodaStream Spirit ja valitsemasi pullon uutta SodaStreamin FruitDropsia!
    Ihan mahtavaa, vai mitä.




    Homma menee näin: Kerro kommenttikenttään mikä FruitDrops mauista kiinnostaa sinua eniten ja missä tilanteessa tai millaisessa reseptissä hyödyntäisit tätä uutta ihanaa laitetta sekä makua.
    Kiva olisi myös, jos jättäisit kommenttiin sähköpostiosoitteesi mahdollista voittoyhteydenottoa varten.
    (Arvonta suoritetaan 1.1.2019, voittajalle ilmoitetaan voitosta sähköpostilla)




    Onnea kovasti arvontaan - tämä on minun joululahjani teille


    torstai 20. joulukuuta 2018

    Baileys-Fudge




    Noooo, mitäpä se olisikaan joulu ilman uutta fudgereseptiä? No sitähän minäkin.
    Baileys tuntuu olevan yksi joulun suosikkijuomista ja tässäpä tätä nyt olisi fudgen sisuksiin sujautettuna.
    Tämä on myös aikaisempia fudgereseptejä mahdollisesti hieman haastavampi - eikun kokeilemaan!


    Baileys-fudge:


    - 2 dl Baileysia
    - 0,5 dl maitoa
    - 30g voita
    - 350g sokeria
    - 300g valkosuklaata



    - Vuoraa noin 20x20 -vuoka leivinpaperilla.
    - Sekoita kattilassa 1,25dl Baileysiä (huom! ei siis koko määrää), maito, sokeri ja voi.
    - Kuumenna miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia ja sekoita silloin tällöin.
    - Nosta hieman lieden lämpöä ja anna seoksen kuplia noin 8 minuuttia.
    - Seos kohoaa jonkin verran kattilan reunoja pitkin, joten ota tämän fudgen tekemiseen ennemmin hieman liian suuri, kuin pieni kattila.
    - Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon pienitty suklaa ja loppu Baileys.
    - Sekoita kunnes massa on melko tasaista.
    - Kaada fudgemassa nopeasti leivinpaperoituun vuokaan.
    - Tasoita ja koristele mielesi mukaan, esimerkiksi suklaalla ja hasselpähkinärouheella.


    tiistai 18. joulukuuta 2018

    Joulumuorin Suukot



    Oletteko koskaan miettineet, miltä joulumuorin suukko saattaisi maistua?
    Hän mahdollisesti napostelee kaikkea pientä herkkua joulukiireiden keskellä ja uskoisin, että hän pitää eniten kaikesta makeasta.
    Ehkä tämän makuisella suukolla hän lähettää Joulupukin aina lahjoja jakamaan - kenties.


    Joulumuorin Suukot:


    - 3 valkuaista
    - 1 dl sokeria
    - 0,75 dl tomusokeria
    - 2 tl vaniljasokeria
    - 2 tl perunajauhoja
    - halutessasi pursotukseen punaista elintarvikeväriä
    - 125g suklaata (gluteeniton)
    - 100g piparkakkuja



    - Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
    - Sekoita keskenään tomusokeri, vaniljasokeri sekä perunajauhot ja siivilää käyttäen, lisää ne vaahdon joukkoon.
    - Sekoita tasaiseksi.
    - Lusikoi massa pursotinpussiin ja pursota marengit leivinpaperin päälle pellille.
    - Kypsennä marenkeja +100 asteessa  n. 1 tunnin ajan.
    - Sammuta uuni ja anna marenkien kuivua vielä muutama tunti. 
    - Anna marenkien jäähtyä seuraavaan päivään ennen koristelua.
    - Murskaa piparit pieneksi muruksi.
    - Sulata suklaa varovasti mikrossa.
    - Dippaa marengin pohja suklaaseen ja sen jälkeen piparimuruun.
    - Nostele marengit leivinpaperin päälle jähmettymään. 



    sunnuntai 16. joulukuuta 2018

    Lakritsaiset Wilhelmiinat (Gluteeniton)



    Wilhelmiinat ovat yksiä lempparikeksejäni ja niin helppoja vielä tehdäkin!
    Kun piparit alkavat kyllästyttää, on käännyttävä toisenlaisiin makuihin, ja tässä tapauksessa vastauksena on lakritsi.



    Lakritsaiset Wilhelmiinat:



    - 200 g margariinia tai voita
    - 1 kananmunan keltuainen
    - 1 dl sokeria
    - 2 rkl muscovadosiirappia
    - 1 rkl vaniljatahnaa
    - 1 rkl lakritsijauhetta
    - n. 20g gluteenittomia lakuja pienittynä
    - 1/2 tl psylliumia
    - 3 dl riisijauhoja
    - 2 dl tapiokatärkkelystä
    - 1 tl ruokasoodaa




    - Vaahdota margariini, siirappi ja sokeri.
    - Sekoita kuivat aineet.
    - Lisää vaahdon joukkoon keltuainen ja vaniljatahna. 
    - Sekoita hyvin.
    - Lisää kuivat aineet muutamassa osassa.
    - Lisää lopuksi sattumiksi gluteenittomat lakupalat.
    - Sekoita hyvin.
    - Taikinan pitäisi nyt olla melko paksua, mutta hieman tarttuvaa.
    - Ripottele taikinan päälle riisijauhoja.
    - Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se 3-4 osaan.
    - Muovaa osista pitkulaisia tankoja.
    - Laita tangot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. 
    - Jätä tankojen väliin hyvin tilaa, sillä keksit leviävät pellillä.
    - Paista +200 C uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes keksit ovat kypsiä ja niissä on kaunis väri. 
    - Varo, ettet polta keksitankoja!
    - Leikkaa tangot viistottain kekseiksi vielä lämpimänä.
    - Jäähdytä keksit kunnolla ennen syömistä, niin ne eivät murene.





    maanantai 10. joulukuuta 2018

    Mehevä Puolukkatosca (Gluteeniton)



    Puolukkaisia reseptejä pukkaa, mutta koittakaa kestää sillä minä r-a-k-a-s-t-a-n puolukoita kaikenlaisissa makeissa jutuissa. Ihanan kirpakoita.
    Tässä toscassa puolukka saa kaverikseen mahtavan mehevän pohjan ja maistuvaa mantelia. Nam!


    Mehevä Puolukkatosca (Gluteeniton):

    (pellillinen)



    Taikina:

    - 200g pehmeää voita
    - 4,5 dl sokeria
    - 4 kananmunaa
    - 6 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
    - 2 tl leivinjauhetta
    - vajaa 1 tl suolaa
    - 4 tl vaniljasokeria
    - 2 dl maitoa
    - ½ tl kardemummaa
    - 4 dl puolukoita


    Tosca:

    - 100g voita
    - 150g mantelilastuja
    - 2 dl sokeria
    - 2 rkl gluteenitonta jauhoseosta
    - 1 dl kuohukermaa


    -Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
    - Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
    - Yhdistä kuivat aineet.
    - Lisää kuivat aineet ja maito muutamassa erässä vaahdon joukkoon.
    - Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille.
    - Tasoita ja levitä pinnalle puolukat.
    - Paista 175-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia.
    - Valmista paiston aikana päällinen.
    - Sekoita toscan ainekset kattilassa.
    - Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes seos on tasaista ja se kiehahtaa.
    - Kaada kuuma seos piirakan päälle ja paista vielä 15-20 minuuttia, kunnes tosca on saanut kauniin värin.





    torstai 6. joulukuuta 2018

    Poropiirakka (Gluteeniton)



    Hyvää itsenäisyyspäivää!
    Perinteisen Tuntemattoman katsomisen jälkeen suuntaamme tänään kahvittelemaan ja viemisiksi paistoin pienen Suomenmuotoisen poropiirakan.



    Poropiirakka (Gluteeniton):


    Pohja:

    - n. 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
    - 1 dl perunamuussijauhetta
    - 1tl leivinjauhetta
    - 100g pehmeää voita
    - ½ dl maitoa



    Täyte:

    - n. 100g ruohosipulituorejuustoa
    - 2 dl kermaa
    - 2 kananmunaa
    - n. 10 kirsikkatomaattia
    - n. 70g poron kylmäsavupaistia
    - n. 50g juustoraastetta makusi mukaan
    - ripaus suolaa ja mustapippuria
    - 1 tl kuivattua timjamia
    - 1 tl kuivattua persiljaa
    - ½ tl hunajaa

    + päälle juustoraastetta, tuoretta timjamia ja kylmäsavupaistia



    - Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, perunamuussijauhe ja leivinjauhe.
    - Nypi joukkoon pehmeä voi.
    - Lisää kylmä maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
    - Jos taikina tuntuu löysältä, lisää hieman jauhoseosta.
    - Painele pohjataikina vuokaan.
    - Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
    - Notkista tuorejuusto lisäämällä kermaa vähän kerrallaan.
    - Suikaloi kylmäsavupaisti ja pilko tomaatit.
    - Sekoita ne mausteiden, juustoraasteen, hunajan ja mausteiden kanssa tuorejuustoseokseen.
    - Riko lopuksi seokseen kananmunat ja sekoita.
    - Kaada täyte vuokaan pohjataikinan päälle.
    - Ripottele lopuksi vielä hieman juustoraastetta.
    - Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes piirakan keskusta on hyytynyt.
    - Koristele mielesi mukaan.




    tiistai 4. joulukuuta 2018

    Aura-Bataattilaatikko



    Erilaiset laatikot kuuluvat vahvasti meidän jouluruokaperinteisiimme, joten nyt parina vuonna olen koittanut kehitellä pöytään erilaisia laatikoita.
    Tänä vuonna maistelemme muun muassa tätä Aura-bataattilaatikkoa jossa juuston suolaisuus ja bataatin makeus yhdistyvät kivalla tavalla.


    Aura-Bataattilaatikko:


    (kaksi pientä vuuallista)



    - n. 400g bataattisosetta
    - 2 dl kuohukermaa
    - 25g  sulaa voita
    - 2 rkl siirappia
    - valkopippuria, suolaa ja muskottia maun mukaan
    - n.1 dl korppujauhoja (gluteeniton)
    - 1 kananmuna
    - n. ½ pakettia Aura-juustoa + lisää hieman päälle


    - Sekoita kaikki ainekset keskenään.
    - Kaada massa kahteen pieneen foliovuokaan.
    - Ripota päälle hieman korppujauhoja ja lisää Auraa.
    - Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.



    lauantai 1. joulukuuta 2018

    Jouluiset Puolukkapullat (Gluteeniton)



    Ihanaa joulukuun ensimmäistä päivää!
    Tänä vuonna päädyin sellaiseen ratkaisuun, etten tee blogiin joulukalenteria, mutta sen sijaan yritän kyllä tsempata itseni julkaisemaan mahdollisimman monta jouluista reseptiä teidän iloksenne.
    Aloitetaanpa vaikka näistä pullista. :)

    Maistuisikos pullat, jotka pitävät sisällään puolukoilla ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa, sekä kanelista kinuskia?
    Ai maistuisi? Noh, otappas tästä kuule ohjetta hyppysiisi ja leivo muutama itsellesi.
    Vaikeaa se ei varmasti ole, mutta hyviä nämä ovat - sen lupaan!



    Jouluiset Puolukkapullat:


    ( n.12 pullaa)


    Taikina:

    - 3 dl täysmaitoa
    - 25 g hiivaa
    - 2 tl psylliumia
    - ½ tl suolaa
    - 1 dl sokeria
    - 2 rkl vaniljasokeria
    - 1 rkl kardemummaa
    - 1 kananmuna
    - 7-8 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
    - ½ tl ksantaania
    - 100g pehmeää voita


    - 1 kananmuna voiteluun
    - gluteenitonta piparitaikinaa


    Täyte:

    - n. 3 dl vispikermaa
    - 2 dl puolukoita
    - 1 rkl vaniljasokeria


    Kinuski:

    - 2 dl kuohukermaa
    - 2 dl fariinisokeria
    - 1 rkl voita
    - ripaus kanelia



    - Aloita valmistamalla pullataikina.
    - Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
    - Liuota hiiva maidon joukkoon.
    - Lisää sekaan psyllium ja anna sen turvota noin viitisen minuuttia.
    - Sekoita joukkoon suola, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma.
    - Ripota ksantaani jauhojen sekaan ja lisää noin puolet jauhoista taikinan sekaan kokoajan vaivaten.
    - Lisää pehmeä voi ja loput jauhot.
    - Vaivaa taikinaa voimakkaasti vielä muutama minuutti. (Yleiskoneella tai käsivatkaimen taikinakoukuilla)
    - Älä kohota taikinaa tässä vaiheessa, vaan muotoile taikinasta pötkö ja leikkaa se 14:sta osaan.
    - Pyörittele palasista pullia pellille.
    - Kohota pullia liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
    - Voitele pullat kananmunalla.
    - Paista pullia 225-asteisessa uunissa n. 6-8 minuuttia.
    - Kauli sillä aikaa piparitaikina ja ota siitä muotilla haluamiasi kuvioita.
    - Ota pullat uunista ja aseta piparit niiden päälle.
    - Paista pullia vielä noin 5 minuuttia.
    - Anna pullien jäähtyä ennen halkaisemista.
    - Mittaa kaikki kinuskin ainekset kattilaan. 
    - Kuumenna ja keitä hiljalleen koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakenee kinuskiksi.
    - Lisää lopuksi kattilaan voi ja kaneli.
    - Vatkaa vispikerma napakaksi vaahdoksi.
    - Sekoita puolukoiden joukkoon vaniljasokeri.
    - Kääntele puolet puolukoista rennosti kermavaahdon joukkoon.
    - Halkaise pullat ja levitä ohut kerros puolukoita halkaistujen pullien päälle.
    - Pursota seuraavaksi puolukkakermaa, jätä keskelle kuitenkin kuoppa kinuskille.
    - Valuta kinuskia kuoppiin ja hieman reunojen yli.
    - Laita hatut paikoilleen ja viimeistele halutessasi tomusokerilla.



    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...