>

maanantai 20. elokuuta 2018

Kurkut Mausteliemessä



Kaikenlainen sato kannattaa ottaa talteen ja vaikkapa säilöä, jollei kaikkea tule samantien syötyä.
Minäpä purkitin hieman kurkkuja! Ensin hullaannuin keittelemään vaniljaista mansikkahilloa ja tämän säilönnän jälkimainingeissa laitoin kurkut purkkiin.
Nämä sopivat kivasti vaikkapa vieraspaikkaan viemisiksi, tai omaan pöytään syötäväksi.
Erilaisista chileistä saat kurkkupurkkeihin hauskaa väriä ja pientä potkua.


Kurkut Mausteliemessä:


- 1 kg avomaankurkkuja
- mustaherukanlehtiä
- kruunutilliä
(- erilaisia chilejä viipaleina + valkosipulia viipaleina)

- 6 dl vettä
- 3 dl väkiviinaetikkaa
- 1,5 dl sokeria
- 2 rkl suolaa
- 1 tl valkopippureita
- 2 tl sinapinsiemeniä



- Huuhdo kurkut huolellisesti ja leikkaa ne viipaleiksi.
- Lado kurkut, herukanlehdet, tillit, chilit ja valkosipulit kerroksittain puhtaisiin ja kuumennettuihin tölkkeihin.
- Kiehauta kaikki mausteliemen ainekset pienessä kattilassa.
- Kaada liemi kurkkujen päälle purkkeihin.
- Sulje tölkit tiiviisti ja säilytä viileässä.







perjantai 17. elokuuta 2018

Paistettu Mustikka-Valkosuklaajuustokakku (Gluteeniton)




Muuton ja uusien opintojen alun kanssa on ollut hieman kiirettä, mutta yritetäänpä päästä taas vähän blogin ja reseptienkin syrjään kiinni!

Juustokakut tuppaavat monesti katoamaan pöydästä hurjaa vauhtia, jos niitä sattuu olemaan tarjolla.
Näin kävi myös tällä kertaa, kun tämän makean herkun nostin kahvittelijoiden eteen.
Kovasti kehuja tämä kakku saikin, joten luulen että myös te pidätte tästä.
Valkosuklaa ja (mökiltä poimitut) mustikat luovat hienossa yhteistyössä täyteläisen maun olematta kuitenkaan liian imelää.


Paistettu Mustikka-Valkosuklaajuustokakku:



Pohja:


- 300g gluteenittomia Digestive -keksejä
- 150g voita



Täyte:


- 600g maustamatonta tuorejuustoa
- 2½ dl rahkaa
- ½ dl sokeria
- 1 dl Maizenaa
- 1 tl vaniljajauhetta
- 3 kananmunaa
- 1 dl kuohukermaa
- 200g valkosuklaata
- 2 dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita
- ½ sitruunan mehu
- ½ tl kardemummaa

- Murskaa keksit ja sulata voi mikrossa.
- Sekoita keksimurska ja voi keskenään.
- Vuoraa n. 20cm halkaisijaltaan olevan vuuan pohja leivinpaperilla.
- Painele keksiseos vuokaan.
- Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Valmista täyte.
- Vatkaa tuorejuusto ja rahka kuohkeaksi.
- Sekoita joukkoon sokeri, vanilja, kardemumma ja Maizena.
- Lisää massaan munat yksitellen kokoajan vatkaten.
- Lurauta mukaan kuohukerma ja sekoita.
- Sulata valkosuklaa joko vesihauteessa tai varovasti mikrossa.
- Kaada sula suklaa seoksen joukkoon.
- Lisää viimeiseksi sitruunamehu ja mustikat.
- Sekoita.
- Kaada täyte pohjan päälle vuokaan.
- Sydänkoristelun saat aikaan soseuttamalla osan mustikoista, tiputtamalla massan päälle muutaman pisteen mustikkasosetta ja sitten vetämällä esimerkiksi veitsellä "spiraalin" kakun keskeltä ulkoreunalle. Näin mustikkasose muodostaa sydänkuvion kakun pintaan.
- Paista kakkua 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Jos kakku näyttää ruskettuvan liikaa, voit peittää sen foliolla.
- Sammuta uuni ja jätä kakku tekeytymään vielä 30 minuutiksi.
- Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä kokonaan ennen kuin irroitat vuuan, mielellän jopa yön yli.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...