Hola amigos! Viime viikot ovat olleet melko kiireisiä - on mahtunut mukaan ristiäistä, maalaamista ja vaikka mitä. Ristiäisiin tuli aherrettua apuna mm. kuppikakkuja, mutta nyt on vähän rauhotuttu ja aika taas päivitellä tätäkin ruokapuolta :----D Lyhyestä virsi kaunis: Kanasalaatti on kesän ykkösjuttu!
Tipusalaatti
(Riittää n. 4-5:lle herkuttelijalle)
- Kuviopastaa noin 4-5 dl (esim. simpukka)
- 400g marinoituja kanasuikaleita
- 1 purkki persikoita kuutioina tai lohkoina
- 1 paprika (suippo tai normaali)
- 1 pussi jääsalaattia
(muukin käy, mutta jääsalaatti pysyy rapsakkana kastikkeen kaadon jälkeen.)
- 10 kpl kirsikkatomaatteja
- Puolikas keskikokoinen kurkku. (myös suolakurkku käy)
- Salaattijuustoa maun mukaan
- Viinirypäleitä
(-Puolikas punasipuli)
Kastike:
- 2-4 dl kermaviiliä
(riippuen, kuinka paljon kastiketta haluat)
- 2 tl currya
- 2 tl hunajaa
- suolaa
- pippuria
- luraus ketsuppia
- Keitä pasta (mausta keitinvesi suolalla) ja paista kanasuikaleet,
anna kunnolla jäähtyä.
- Revi salaatti kulhoon ja lisää muut vihannekset ja hedelmät pilkottuina.
- Kaada juustot, jäähtyneet pasta ja kanat kulhoon
-> Sekoita.
- Sekoita kermaviilin sekaan kastikkeen muut ainekset
-> Maista.
- Lisäile mausteita oman mieltymyksen mukaan.
- Kaada kastike salaatin sekaan ja sekoita hyvin.
Voit antaa salaatin mehustua jääkaapissa ennen syömistä noin tunnin verran. C:
Vinkki: Pähkinät ja valkohomejuusto passaa kun nyrkki silimään tähän salaattiin!