Lohi on sellainen aines itselleni, että silloinkun sitä tulee ostettua, ei sitä viitsi rueta kovasti muuntelemaan. Lohi on parasta voissa paistettuna tai uunikalana...ainakin omasta mielestäni. Mutta jos jotakin vaihtelua haluaa, niin lohimedaljonki on helppo ja hieman retro tapa siihen.
Lohimedaljongit:
- haluamasi kokoinen lohifile
(mitä paksumpi file, sitä paremmat medaljongit)
- voita paistamiseen
- suolaa ja pippuria
- sitruunalohkoja
- Leikkaa fileestä noin 5 cm levyisiä palasia.
- Viillä jokainen pala pitkittäin nahkaan asti, muttei poikki.
- Taita kalapalat nyt niin, että nahka jää keskelle, ja lihat ulkosivuille.
- Nahka jää siis tavallaan saranaksi.
- Suolaa ja pippuroi kalapalat.
- Paista voissa pannulla haluamasi kypsyiseksi.
- Tarjoa esimerkiksi sitruunalohkojen, tilli-kermaviilikastikkeen ja perunamuussin kanssa.
Noh, eihän siitä selostamisesta tullut taas mitään, joten näppärästi piirrustelin teille ohjeet. Toivottavasti tämä selkeyttää asiaa: