>

torstai 29. tammikuuta 2015

Hunaja-Olut Marinoidut Rib Eye- Pihvit ja Yrttiset Haarukkaperunat



Pihviohjeesta teitä jo hieman varoittelinkin, joten täältä pesee:

Pääsin mukaan Indiedaysin ja Lidlin yhteistyökamppikseen testailemaan Irish Dry Aged Premium Quality Beef- merkin Irish Dry Aged Hereford Rib Eye Steak- pihvejä.
Lisätietoa lihasta voit vilkuilla vaikkapa täältä ja pihvireseptejä löydät tämän linkin takaa, mutta lyhykäisyydessään kyseisen sarjan pihvit ovat valmistettu vain parhaasta ja valikoidusta naudanlihasta, sekä raakakypsytysmenetelmän ansiosta liha on erittäin mureaa, mehukasta ja lihan maku tulee paremmin esiin.

Tarkoituksena oli siis kehitellä uudenlainen pihviresepti Hereford Rib Eye Steak-pihvejä käyttäen ja halusinkin tehdä jotain hieman erilaista, mahdollisesti jopa hieman "miehekästä" ja maukasta kuitenkaan peittämättä liiaksi lihan omaa makua.
Olutta, hunajaa ja hitunen sinappia - miltäs se kuulostaisi? Noh, minusta se kuulosti loistavalta marinadilta näille pihveille.
Nyt lätinät sikseen ja ohjeen pariin:


Hunaja-Olut Marinoidut Rib Eye-pihvit:

(Kahdelle, Huom! Marinoitumisaika n. yön yli.)


 2 pihviä
- 1 dl tummaa olutta
- 1 dl Marlene juoksevaa kukkaishunajaa
- 1 tl Duc De Coeur dijon-sinappia
- Kania mustapippuria ja 
suolaa myllystä maun mukaan
- Milbona voita paistamiseen




Aloitetaampa siis valmistaminen..pssst, tässä myös niitä valmistuskuvia niitä kaivanneille.



Ota pihvit lämpimään marinadin tekemisen ajaksi. Kuten kuvasta näkyy, sarjan pihvit ovat melkoisen herkullisennäköistä ja kauniin väristä lihaa.



Valmista marinadi sekoittamalla olut, sinappi, hunaja, suola sekä pippuri kulhossa keskenään. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai hunajaa.


Hiero marinadia lihan pintaan tai, kuten kuvassa, voit laittaa marinadin ja lihan pakastepussiin maustumaan. Anna lihojen tekeytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mutta mielellään yön yli, jotta maut ehtivät imeytyä kunnolla.


Lihojen maustutta, kuivaa pinnat kevyesti talouspaperilla ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Paista kuumalla pannulla voissa.


Lusikoi paiston aikana pannuun irronnutta paistolientä pihvien päälle ja paista halutun kypsyiseksi. Anna pihvien vetäytyä noin viitisen minuuttia ennen tarjoilua.



Yrttiset Haarukkaperunat:




- n. 10 suomalaista ruokaperunaa
- pieni kourallinen tuoretta timjamia
- 1 yksikyntinen valkosipuli
- 1 tl Kania oreganoa
- 1 tl Kania basilikaa
- 1 dl Vita D'or rapsiöljyä
- ½ sitruunan mehu
- Kania suolaa maun mukaan





Pese perunat ja keitä niitä noin 15-20 minuuttia perunoiden koosta riippuen.
Valmista yrttiöljy. Silppua valkosipuli ja timjami silpuksi. Mittaa pieneen kulhoon öljy, sekä muut ainekset. Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa makeutta hunajalla.



Anna kypsien perunoiden jäähtyä hetki. Tee perunoihin viiruja haarukan terää apuna käyttäen. Jos osa kuoresta lähtee irti, se ei haittaa: tarkoitus on vain saara yrttiöljylle hyvä tarttumapinta. Asettele viirutetut perunat pieneen uunivuokaan ja valele niitä yrttiöljyllä. Kääntele perunoita hieman, jotta öljyä tarttuu kaikkialle. Paista pottuja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.



Nyt sitten vain kaikki kokeilemaan näitä mureita ja älyttömän hyvänmakuisia pihvejä! Ensimmäisen ja viimeisen kuvan on muuten apunani napannut näppärä Elina Korpi.

Aivan viimeiseksi haluaisin ohjata teidät tälle kamppanjasivulle, josta löydätte muitakin pihvireseptejä, MUTTA josta voit myös voittaa 100€ lahjakortin Lidliin! Vuhuu! Äänestä siis suosikkireseptiäsi (eli tätä, heh heh) ja voit voittaa!


perjantai 23. tammikuuta 2015

Täytetyt Tomaatit


Täytetyt paprikat ja kesäkurpitsat ovat kyllä hyviä, mutta mitenkäs sitten tomaatit? Noh, kuinka ollakaan, hyviähän nekin ovat! Eihän tämä nyt varmasti ketään yllättänyt, mutta tästä ohjetta kokeilemaan, jos et vielä ole kokeillut. :--)


Täytetyt Tomaatit:

( 12 kipaletta)

- 12 normaalikokoista tomaattia (jos käytät pihvitomaatteja, ota vaikkapa 7)
- 1 rasia kevyttä tuorejuustoa (tässä yrtti-pippuri)
- suolaa
- pippuria
- ½ tl currya
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 sipuli
- 400g naudan jauhelihaa
- 3-4 dl keitettyjä linssejä, quinoaa, ohrahelmiä, kuskusia tai riisiä
- päälle juustoraastetta (esim. kevyt mozzarella)


- Laita ohrahelmet (tai valitsemasi muu tavara) kiehumaan.
- Kuori ja silppua sipuli pieneksi ja kuullota sitä pannulla hetki.
- Ruskista jauheliha pannussa ja mausta suolalla, pippurilla, currylla ja oreganolla.
- Lusikoi joukkoon tuorejuusto ja sekoita.
- Lisää nyt täytteen sekaan ohrahelmet ja sekoita.
- Leikkaa tomaateista pienet hatut irti ja koverra sisusta.
- Asettele tomaatit leivinpaperin päälle uunipellille ja täytä.
- Ripsaise päälle juustoraastetta ja paista tomaatteja 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes tomaatit ovat sopivasti pehmenneet ja juusto on saanut kauniin värin.


keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Mustikkainen Tuorepuuro


Unohtakaa...,tai laittakaa ainakin hetkeksi syrjään, keiteltävät kaurapuurot, ja kokeilkaa tuorepuuroa! Niin helppoa ja hyvää, että minä ,laiska aamupalansyöjäkin, nautiskelen tätä oikein mielelläni. Vaihtoehtoja tuorepuurojen tekemiseen on monia, mutta tässä nyt varsin oiva mustikkainen versio. Hyvää huomenta siis!

Mustikkainen Tuorepuuro:


- 4 dl maustamatonta jogurttia
- 1 dl mustikkakeittoa
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 tl marjajauhetta (esim. mustaherukka)
(- 1 tl pellavarouhetta)
- 1-2 tl juoksevaa hunajaa
- 1 dl mustikoita
- mehiläisen siitepölyä halutessasi (Cocovi)


- Sekoita kulhossa keskenään jogurtti ja mustikkakeitto.
- Lisää marjajauhe ja hunaja sekaan.
- Seuraavaksi kääntele joukkoon kaurahiutaleet ja pellavarouhe.
- Itse laitan puuron tässä vaiheessa tekeytymään jääkaappiin yön yli ja lisään aamulla jäiset mustikat ja siitepölyn puuron sekaan, mutta voit lisätä mustikat myös ennen tekeytymistä.
- Nautiskele aamulla herkullisesta puurosta.


maanantai 19. tammikuuta 2015

Rukiinen Pitsapohja


Tarkoitukseni oli jakaa tämä ohje kanssanne vasta huomenissa, vaan hätähousuna paukautankin sen teille jo nyt! ...osittain myös siitä syystä, että pohjasta tuli törkyisen hyvä, niin maultaan kuin rakenteeltaankin. Tässä siis usean ihmisen toiveesta: Rukiinen pitsapohja, olkaatten hyvät.


Rukiinen Pitsapohja:

(3-4 pitsaa, koosta riippuen)

- 3,5 dl lämmintä vettä ( tai 3dl vettä ja ½dl maitoa)
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 0,5 dl öljyä
- 1 pss kuivahiivaa
- 2 dl ruisjauhoja
- n. 6-8 dl vehnäjauhoja

- Mittaa kulhoon lämmin vesi, suola, sokeri ja öljy.
- Lisää muutama desi vehnäjauhoja ja kuivahiiva.
- Sekoita.
- Lisää ruisjauhot ja hieman vehnäjauhoja.
- Sekoittele taikinaa ja lisää sen verran jauhoja, että taikina tuntuu jämäkältä, muttei kuivalta.
- Vaivaa hetki.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
- Taikinan kohottua jaa se osiin ja kauli/painele möykyt ohuiksi pitsoiksi.
- Tuikkaa päälle haluamasi täytteet ja paista lätysköitä 250-asteisessa uunissa noin 8-12 minuuttia, uunista ja täytteiden määrästä riippuen.

Chili-Katkarapupasta


Pastaa, pastaa, ihanaa pastaa! Tomaattikastikkeen ja kermassa lillumisen sijaan kokeilin nyt nautiskella pastani öljyisen kastikkeen kanssa - ja aivan uskomattoman hyväähän tämä oli! Chiliä, katkarapuja ja valkosipulia...voiko tämän yksinkertaisemmaksi enää makunautinto mennä?

Chili-Katkarapupasta:

(kahdelle)

- noin 2dl sulatettuja katkarapuja
- ½ punainen chili
- 2 valkosipulin kynttä
- ½ tl oreganoa
- 3 rkl oliiviöljyä
- tiraus sitruunan mehua
- suolaa maun mukaan
- haluamaasi tuorepastaa paketillinen 
(minulla tässä mustekalan musteella värjättyä mustaa tuorepastaa)

- Laita pasta keittymään.
- Silppua valkosipuli ja chili pieneksi ja lisää pannulle öljyn joukkoon.
- Heitä sekaan katkaravut, oregano, suola ja sitruunamehu.
- Lämmitä hetki, mutta varo etteivät ravut mene kumimaisiksi.
- Kaada valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja pyöräytä.
- Tarjoa mieluiten heti esimerkiksi tomaattisalaatin kanssa.


lauantai 17. tammikuuta 2015

Tonnikalalasagne


Kuten olen täällä jo kailottanutkin, ovat kaikenlaiset pastaruuat vatsaani lähellä..heh heh. Lasagne ja litra juustokastiketta ehkä erityisesti, vaan nytpä tein kevyemmän version lempparistani ja hyvinhän tämäkin maistui. Äiti tuppasi tekemään samantyyppistä lasagnea joskus aikoinaan, mutta se tuntui hieman kuivakkaalta, siispä virittelin tätä mehevämmäksi versioksi.


Tonnikalalasagne:

(neljälle-viidelle)

- täysjyvä lasagnelevyjä (noin puoli pakettia)
- 1 pieni sipuli silputtuna
- 2 purkkia tonnikalaa (vedessä)
- 370-400g tomaattimurskaa
- 1 dl porkkanaraastetta
- 1 iso rasia raejuustoa
- 2,5-3 dl kevyttä ruokakermaa
- 1 tl suolaa
- pippuria
- ½ tl kuivattua oreganoa
- luraus hunajaa (½tl)
- pinnalle juustoraastetta

- Kuullota sipulisilppua pannulla tilkassa öljyä.
- Lisää tonnikalat ja porkkanaraaste ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada pannulle tomaattimurska ja lisää hunaja sekä oregano.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vielä suolaa ja pippuria.
- Kauhaise hieman kastiketta vuuan pohjalle (ohuelti vain) ja lado päälle kerros lasagnelevyjä.
- Laita nyt kunnon kauhallinen kastiketta levyjen päälle ja päällystä jälleen lasagnelevyillä.
- Tee seuraavasta kerroksesta juustokerros: Hulauta noin puolet raejuustosta ja kermasta yhdeksi kerrokseksi. Päälle jälleen levyt.
- Jatka kerrostusta kunnes ainekset loppuvat.
- Kuorruta lasagne vielä juustoraasteella ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Aamiais-Avokadot


Huomentapäivää! Avokadojen ystäviä löytyy varmasti useita, mutta mitenkäs maistuisi avokado aamiaisella? Tässä helppo ja herkullinen resepti kokeiltavaksi, jos innostus heräsi. Vinkkinä vielä: mitä isompia avokadoja löydät, sen parempi, vaikka kyllähän nämä pienemmätkin maistuivat.


Aamias-Avokadot:

(kahdelle)

- 2 avokadoa (mieluiten isohkoa)
- 4 kananmunaa
- sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
- chilihiutaleita
- haluamaasi yrttiä, esimerkiksi korianteria


- Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
- Halkaise avokadot ja tarvittaessa isonna kuoppia lusikalla, jotta munat mahtuvat niihin.
- Tirauta avokadoihin hieman sitruunamehua ja mausta hieman suolalla ja pippurilla.
- Riko kananmunat avokadojen sisään.
- Mausta muna suolalla ja pippurilla.
- Kypsennä uunissa, kunnes valkuainen on hyytynyt ja keltuainen on sisältä valuvaa. (Tai kypsennä pidempään jos haluat.)
- Ripsaise kuumien avokadojen päälle hieman chilihiutaleita ja silputtua yrttiä.
- Tarjoa esimerkiksi patongin tai paahtoleivän kanssa..pssst, myös pekoni sopii kaveriksi hyvin.

tiistai 13. tammikuuta 2015

Mausteiset Kesäkurpitsapihvit ja Minttu-raita


Eiväthän nämä nyt varsinaisesti mitään pihvejä ole, mutta todella hyviä jokatapauksessa! Teen näitä kyllä ehdottomasti uudestaankin, sillä nämä olivat niin maistuvia ja helppoja tehdä, eikä jälkeenpäin ollut kamalaa ähkyä, vaikka näitä olisi lappanut suuhunsa kuinka monta. Jogurtti-raita oli mukava raikastaja mausteisten pihvien rinnalla.


Mausteiset Kesäkurpitsapihvit:

(kahdelle)

- 1 isohko kesäkurpitsa
- 2 dl maitoa
- 2 dl jauhoja (esim. vehnäjauhoja tai vehnä- ja ruisjauhojen seos)
- 2 dl korppujauhoja
- suolaa
- pippuria
- 1 tl currya
- ½ tl garam masalaa
- ½ tl chilijauhetta
- ½ tl paprikajauhetta
- tilkka öljyä paistamiseen

- Pese kesäkurpitsa ja pilko se noin 0,5-1cm paksuisiksi kiekoiksi.
- Suolaa kiekot kevyesti.
- Mittaa kippoon jauhot (vehnäjauhoja 1,5dl ja ruista loput) ja mausteet - sekoita.
- Lisää halutessasi myös jauhoseokseen hieman suolaa.
- Mittaa kahteen erilliseen kippoon vielä maito, sekä korppujauhot.
- Dippaa kesäkurpitsoita ensin maidossa, sitten maustetuissa jauhoissa, uudelleen maidossa ja lopuksi korppujauhoissa.
- Paista valmiit kuorrutetut kesäkurpitsat pannulla kullanruskeiksi.


Minttu-raita:

- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 5 tuoretta mintun lehteä
- ½ dl kurkkua raasteena
- 2 tl hunajaa
- suolaa
- ½ tl jeeraa
- ½ tl chilijauhetta


- Raasta kurkku ja valuta hetki.
- Silppua mintunlehdet hienoksi suikaleeksi.
- Mausta jogurtti hunajalla, jeeralla, suolalla ja chilijauheella.
- Lisää sekaan vielä minttuhakkelus ja kurkkuraaste.
- Sekoita ja tarjoile kurpitsapihvien kanssa.


perjantai 9. tammikuuta 2015

Raikas Sitrus-Yrttisiika


 Heipparallaa! Niin se vain vuosi vaihtui ja uudet jännittävät ajat ovat edessä...tai niin ainakin toivon. :--D
Tämän reseptin tekemisestä onkin jo aikaa, mutta jospa se olisi maukas aloitus näin vuoden alkuun. Kokkailimme ystäväiseni Elinan kanssa näitä pikkusia siikapoloja tuossa kevään puolella ja mielestämme maut olivat kohdallaan. Postauksen kuvat ovat muuten myös Elinan käsialaa, ja hänen blogiaan voit seurailla täältä.



Raikas Sitrus-Yrttisiika:

(kahdelle)

- 2 pienehköä kokonaista 
ja puhdistettua siikaa
- n. 10 lehteä tuoretta minttua
- muutama oksa tuoretta timjamia
- ½ sitruuna
- ½ lime
- suolaa ja pippuria maun mukaan
- pieni luraus hunajaa




- Pyyhkäise kalat kuiviksi talouspaperilla.
- Vuoraa uunivuoka tai -pelti leivinpaperilla ja aselle kalat sen päälle.
- Mausta ulko- ja sisäpuolet hyvin suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa sitruunasta ja limestä ohuita kiekkoja ja asettele ne kalojen sisään.
- Lisää vielä yrtit.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, tai kunnes liha irtoaa hyvin ruodoista.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...