Voi, kuinka kaipaankaan entisestä kotikaupungistani kunnon meksikolaisia ravintoloita, niitä täällä suomineitosen kainalossa kun ei ole. Tästäpä toimeentuneena tekaisin tuhdin, iltapäivälle venyneen, aamupalan jolla pärjäisi iltaan saakka. Pöytään tupsahti siis quesadilloja, avokadoa, limelohkoja, maissilastuja (joidenka ohjeen saatte myöskin luultavasti tulevaisuudessa), sekä tortillalättyjä, joidenka väliin olisi määrä mättää huevos rancheros-sekamelskaa smetanan ja juustoraasteen seuraksi. Tässä postauksessa saatte siis kahden meksikolaisen herkun ohjeen minun kätösistäni väännettynä.
Huevos Rancheros:
- 150g jauhelihaa (nauta)
- 50g chorizoa tai muuta mausteista makkaraa siivuina
- 1 pieni punasipuli
- 1-2 kynttä valkosipulia
- 1 tl savupaprikajauhetta
- tacomaustetta maun mukaan
- tuoretta tai kuivattua chiliä jälleen oman maun mukaan
- 1 tölkki tomaattimurskaa
- luraus hunajaa tai agavesiirappia
- puolikas keltainen paprika
- 3 kananmunaa
- Silppua sipulit ja kuullota niitä hetki pannulla, lisää jauheliha ja chorizo. Ruskista jauheliha.
- Ripsauttele joukkoon mausteet ja tomaattimurska.
- Pilko paprika ja lisää pannulle agavesiirapin kanssa.
- Tee kastikkeeseen kolme aukkoa ja tipauta jokaiseen kananmuna.
- Kypsennä niin kauan, kunnes munat ovat omaan makuusi sopivan kypsiä.
- Tarjoile tortillalättyjen, smetanan, juustoraasteen sekä avokadojen kanssa.
Quesadillat:
- Tortillalättyjä 4kpl
- Reilusti juustoraastetta
Avokado-Chorizotäyte:
- 1 avokado
- chorizo-makkaraa pilkottuna
- korianterisilppua
- chilirenkaita tai jalopenoja
- 2 tl limemehua
- pippuria
- ripaus suolaa
- 1 valkosipulin kynsi puristettuna
Kana-Paprikatäyte:
- ½ keltainen paprika pilkottuna
- n. 100g kanasuikaleita paistettuna
- 1 valkosipulin kynsi puristettuna
- 3 kirsikkatomaattia pilkottuina ja siemenet poistettuina
(- chorizo-makkaraa pilkottuna)
- chilirenkaita tai jalopenoja
- ½ tl paprikajauhetta
- ripaus suolaa
- Sekoita kaikki täytteiden ainekset keskenään kulhoissa, tarkista kummankin täytteen maku.
- Levitä tortillalätyt uunipellille ja ripottele reilusti juustoraastetta kahden lätyn päälle.
- Lusikoi nyt täytettä kummankin lettusen päälle ja ripota täytteiden päälle vielä juustoraastetta.
- Paina nyt "tyhjät" tortillaletut kansiksi kummankin täytekasan päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 5-10 minuuttia.
- Leikkaa kumpainenkin neljään osaan ja tarjoa mieluusti heti.
- Lisänä voit tarjota smetanaa, ranskankermaa tai muuta dippiä.