Viileään päivään lämmikettä...ehkä jopa hieman poltetta. Tykkään kokeilla erilaisia juttuja kanan kanssa ja nyt siihen oli taas oiva tilaisuus. Jääkaappimme ilmestyi, miehekkeen kauppareissun jälkeen, erilaisia kananpaloja sisältänyt grilliboksi ja siitäpä sainkin idean näihin nuijiin. Palat olivat valmiiksi marinoituja, mutta poistin sekä marinadin, että osan nahasta ja tein tilalle...ainakin omasta mielestäni, jotain paljon parempaa. :---D Jos jollekin Sriracha-soossi ei ole tuttu, niin hiljattain se oli maailman suosituin hotsauce, joten tulisuutta ja makua piisaa tässä kastikkeessa! Srirachaa on melko hyvin saatavilla marketeista ja erikoisruokakaupoista.
Sriracha-jugurttinuijat:
- n.200g kanan nuijia (nahat poistettuna)
- 1 dl maustamatonta jugurttia
- 1 valkosipulin kynsi silputtuna
- 2 rkl - ½ dl Sriracha-kastiketta, sen mukaan kuinka tulinen maistuupi
- ½ dl fariinisokeria
- luraus hunajaa
- suolaa melko reippahasti
- ½ tl valkopippuria
- 1 tl currya
- 3 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl kurkumaa
- 2 rkl öljyä
- Sekoita marinadin ainekset keskenään joko pakastepussissa, tai kulhossa.
- Jos tuntuu, niin voit lisätä myös hieman jugurtin määrää.
- Sekoita nuijat hyvin marinadin kanssa sekaisin.
- Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli, tai vähintään kaksi tuntia.
- Öljyä kevyesti pieni uunivuoka ja kippaa nuijat marinaadeineen siihen.
- Paista nuijia 200-asteisessa uunissa noin tunnin verran, niin että ne saavat pintaansa kauniin värin.
- Tarjoile esimerkiksi keltaisen riisin, couscousin tai quinoan kanssa.
- Silppua päälle sipulin varsia tai korianteria ja ripauta lisäksi vielä seesaminsiemeniä. Lisänä voit tarjota vielä jugurtista, hunajasta, suolasta ja Sriracha-kastikkeesta tehdyn dipin.
- Saapi nauttia!