Kana-Caesarsalaatti on melkoinen klassikko, mutta nytpä taivutin sitä leivän muotoon. Raikasta salaattia, mahtavaa kastiketta, maukasta kanaa ja krutonkien sijasta salaatti pääsi paahtoleivän väliin.
Kana-Caesar leivät:
- Romaine-salaattia
- Parmesaania lastuina
- Kanaa (rintafileet, suikaleet...mikä vain käy)
- Paahtoleipää
Caesarkastike:
- 1 tl Dijon sinappia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl Worcestershire- kastiketta
- vajaa desi oliiviöljyä
- mustapippuria
- 4 anjovisfileetä (enemmänkin voit laittaa, mutta maksimissaan 6kpl)
- 1 rkl sitruunamehua
- Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
- Jos et ole vielä kypsentänyt kanaa, tee se nyt ja tarvittaessa leikkaa siivuiksi.
- Leikkaa parmesaanista lastuja esimerkiksi perunankuorimaveitsellä.
- Sipaise pohja-, sekä kansileipään hieman kastiketta.
- Revi salaatti sopiviksi paloiksi ja pyörittele kastikkeessa kevyesti.
- Levitä nyt salaattia ensimmäisen leipäpalan päälle, lisää parmesaanilastut, sekä kanaviipaleet. Lisää seuraava leipäkerros.
- Tee niin monta kerrosta, kuin itsestä tuntuu. -> Halkaise leipä.
- Nyt olisi varmaankin aika nauttia leipä parempiin suihin!
* Voit halutessasi paahtaa leipää hieman ennen kokoamista, jos haluat enemmän krutongin tuntua leipääsi.
Voi kuulostaa niin taivaallisen hyvälle ja helpolle välipalalle/ruoalle :)
VastaaPoistaKyllä nämä olivatkin melkoisen hyviä ja helppoja :---) Edes pientä vaihtelua siihen perinteiseen salaattiin verrattuna.
Poista