>

maanantai 31. heinäkuuta 2017

Omenapiirakkajäätelö (Gluteeniton)


Joku saattoikin jo nähdä tästä annoksesta vilauksen instagrammin puolella, mutta tässäpä tätä nyt olisi aivan ohjeen kanssa. 
Kotitekoinen jäätelö on kyllä mahtavaa! 
Saa sekoitella erilaisia yhdistelmiä makunsa mukaan ja useimmiten sitä onnistuu huikean hyvin. Nam! Koittakaapas tätä Omenapiirakkajäätelöä, vielä kun tätä lämpöä piisaa.


Omenapiirakkajäätelö (Gluteeniton):


- 5-6 dl kuohukermaa
- 1 purkki kondensoitua maitoa (ei karamellisoitu)
- 0,5 dl glukoosisiirappia (gluteeniton) *voit jättää myös kokonaan pois
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- n. 50 g vaaleita keksejä (gluteeniton)
- 50g voita
- ½ dl fariinisokeria 
- ripaus suolaa
- 1 omena pilkottuna pieniksi kuutioiksi


- Sulata voi pannulla.
- Sekoita sokeri voin joukkoon, mausta ripauksella suolaa sekä kanelilla.
- Kaada mukaan omenapalat.
- Anna seoksen tekeytyä, kunnes karamelli on paksuuntunut.
- Jätä jäähtymään jäätelömassan teon ajaksi.
- Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi, kaada sekaan kondensoitumaito ja glukoosisiirappi.
- Mausta vaniljalla sekä kardemummalla ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Kaada jäätelömassaa hieman pakasterasiaan, levitä massan päälle jäähtynyttä karamellia sekä omenanpaloja ja murenna sekaan hieman keksejä.
- Tee tällaisia kerroksia kunnes ainekset loppuvat.
- Sekoita jäätelöä hieman lusikalla, jotta kerrokset vähän marmoroituvat.
- Laita jäätelö pakkaseen jähmettymään vähintään kuudeksi tunniksi.




maanantai 24. heinäkuuta 2017

Peltiverilettu & Valkokastike (Gluteeniton)


Kukas muu tekee verilettuja itse? Itsetehdyt veriletut ovat kyllä hyviä, ja jopa miehelleni maistuvat mainiosti mutta kyllähän siihen saa aikaa tuhraantumaan kun niitä pieniä lättyjä paistelee. Ratkaisu ongelmaan on yksinkertainen - verilettutaikina kaadetaan pellille, paistetaan ja leikataan sopiviksi paloiksi. Joku voisi sanoa, että no tämähän on palttua, mutta minusta paltun tulee olla paksua joten luokittelen tämän vain helpommaksi versioksi veriletuista.
Valkokastike verilettujen kylkeen on aina mieheni toive, itse pärjäisin kyllä puolukoillakin, mutta ohessa myös ohje gluteenittomaan valkokastikkeeseen.



Peltiverilettu & Valkokastike (Gluteeniton):


Verilettu:

- 5 dl (pullollinen) naudan verta
- 5 dl maitoa
- 2 dl tattarijauhoja
- suolaa & valkopippuria maun mukaan
- 1 tl kuivattua meiramia
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 kananmuna


- Sulata veri.
- Sekoita veri, maito ja jauhot kulhossa keskenään.
- Jätä taikina lepäämään puoleksi tunniksi.
- Lisää mausteet ja kananmuna.
- Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille tai laakeaan vuokaan.
- Paista verilettua 175-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.
- Tarjoa esimerkiksi puolukoiden ja perunamuussin kanssa.



Valkokastike:

- 2 rkl voita
- 2 rkl täysjyväriisijauhoa tai hienoa kaurajauhoa
- 4-5 dl maitoa
- suolaa maun mukaan

- Sulata voi kattilassa.
-Lisää jauhot ja anna kiehahtaa.
-Nosta kattila liedeltä ja lisää maito koko ajan sekoittaen.
-Nosta kattila takaisin levylle ja jatka sekoittamista, kunnes kastike kiehuu.
-Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 10 min, sekoita välillä.
-Mausta suolalla.





perjantai 21. heinäkuuta 2017

Vihreä Tofucurry (Gluteeniton)


Olen kovasti yrittänyt lisätä kasvisruokien määrää arkiruokien joukkoon ja tämä onkin varsin oiva vaihtoehto esimerkiksi perjantain herkutteluun. 
Mukavasti kasviksia ja superpaljon makua!
Jos tofu ei ole sinun juttusi, niin koita samaa reseptiä esimerkiksi kanasuikaleiden kanssa.
Nam!



Vihreä Tofucurry:


- n. 180g tofua kuutioina
- 1 pieni purkki maissia
- ½ kesäkurpitsa
- 1 pieni vihreä paprika
- 150g vihreitä papuja (pakaste)
- 100g pinaattia (pakaste)
- 3-4 dl kaurakermaa tai kookosmaitoa
- 1 tl kuivattua korianteria
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 tl tummaa ruokosokeria
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 2 dl kasvislientä
- 1 limen kuori ja mehu
- kuminaa, chiliä, pippuria ja suolaa maun mukaan



- Paista kuutioitua tofua hetki pannulla, jotta se saa pintaansa hieman väriä.
- Lisää pannulle pilkotut kesäkurpitsat ja paprikat.
- Sekoita joukkoon myös vihreät pavut, pinaatti ja maissit.
- Paista, kunnes kesäkurpitsa ja paprika ovat hieman pehmenneet.
- Mausta korianterilla, kalakastikkeella, sokerilla, inkiväärillä ja limellä.
- Kaada joukkoon kasvisliemi ja kaurakerma.
- Anna curryn pulpattaa noin 15 minuuttia.
- Maista kastiketta ja lisää mausteita makusi mukaan.
- Tarjoa riisin kanssa.





tiistai 18. heinäkuuta 2017

Kanaa Hapanimeläkastikkeessa (Gluteeniton)



Syötiinkö teillä paljon hapanimeläkastiketta, joka tuli suoraan purkista? 
Meillä tätä kastiketta mätettiin aikoinaan niin paljon, että meni jo vähän maku. 
Vaan arvatkaapas kun teette tätä itse, niin himo hapanimeläkastikkeeseen syttyy uudelleen!
Ohje on helppo ja maku mahtava - kannattaa kokeilla.


Kanaa Hapanimeläkastikkeessa:


- n. 400g broileria 
- 3 rkl öljyä
- 1 paprika
- 2 porkkanaa 
(-1 sipuli)
- 1 purkki ananasta paloina
- n.2 rkl ananastölkin lientä
- 1 dl sokeria
- 2 rkl soijakastiketta (gluteeniton)
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 dl ketsuppia
- 2 dl vettä
- 1,5 rkl maissitärkkelystä
- suolaa & pippuria maun mukaan


- Kuori porkkanat ja sipuli. 
- Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. 
- Pese ja suikaloi paprika. 
- Valuta ananaspalat, mutta ota talteen noin 2 rkl mehua.
- Kuumenna öljy kohtalaisella lämmöllä paistinpannulla ja ruskista suikaloidut broilerin palaset.
- Siirrä palat lautaselle odottamaan.
- Paista nyt porkkanaa ja sipulia pari minuuttia. 
- Lisää sitten joukkoon paprika ja paista vielä pari minuuttia. 
- Lisää vielä ananaspalat ja paista pari minuuttia lisää. 
- Mittaa joukkoon sokeri, soija, etikka ja ketsuppi. 
- Anna seoksen kiehahtaa.
- Sekoita maissitärkkelys veden joukkoon. 
- Lisää seos kastikkeen joukkoon ja keitä kunnes seos sakenee. 
- Lisää joukkoon paistetut broilerin palaset ja tarjoa riisin kera.






torstai 13. heinäkuuta 2017

Myslisämpylät (Gluteeniton)


Heippa! Kerroinkin tuossa pari postausta sitten, että minuun otettiin yhteyttä kaupallisen yhteistyön merkeissä ja ehdotettiin että tekisin muutaman reseptin Provenan tuotteita käyttäen. Tottahan lähdin oitis mukaan, minusta on mukava päästä kokeilemaan uusia tuotteita ja kehitellä niistä jotakin omaan, sekä toivottavasti myös teidän, suihinne sopivaa. Innostuin, kun sain lahjakortin Oatlet Storeen ja lähdin heti selailemaan vaihtoehtoja. Valitsin mm. Provenan Gluten-Free Tasting Bundlen ostoskoriini, sillä siinä oli minusta järkevästi hieman kaikkea testaamisenarvoista, ja joista olisi mainiota kehittää reseptejä.
Valitsin tähän toiseen reseptiini mahtavan Gluteenittoman Kaura myslin, joka antaa sämpylöille kivasti hieman erilaista makua.
Mysli sisältää runsaasti kuituja ja seoksesta löytyykin muun muassa omenaa, rusinoita, taateleita ja auringonkukan siemeniä, jotka tekevät myslistä todella maistuvan.

Joko katsotaan, kuinka sinäkin voit hieman piristää sämpylätaikinaasi?





Myslisämpylät (Gluteeniton):



-5 dl kädenlämpöistä vettä
-1 pss kuivahiivaa 
-1 rkl psylliumia
-1 rkl siirappia
-1 tl suolaa
-1 dl perunakuitua
-1½ dl Provena Gluteeniton Kauramysliä
-4 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
-2 dl tattarijauhoja



- Mittaa vesi kulhoon ja lisää joukkoon käsivatkaimella tai yleiskoneella sekoittaen kuivahiiva, psyllium ja siirappi. 
-Anna psylliumin turvota noin 5 minuutin ajan. 
-Lisää joukkoon suola, mysli ja perunakuitu. 
-Sekoita joukkoon viimeisenä jauhot parissa erässä. 
-Vaivaa taikinaa yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla voimakkaasti muutaman minuutin ajan. 
-Taikina saa jäädä hieman tahmaiseksi. 
- Ota käsiisi hieman jauhoa ja muotoile jauhotetuin käsin taikinasta pellille sämpylöitä. 
- Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuutin ajan. 
-Halutessasi voit voidella sämpylät maidolla ennen paistoa, jolloin ne ottavat paremmin väriä. 
-Paista 225 asteessa n.20-25 minuuttia.




maanantai 3. heinäkuuta 2017

Punainen Makaronilaatikko (Gluteeniton)







Tämä resepti on niin sanotusti vieraasta kauhasta. 
Punainen makaronilaatikko on yksi mieheni lemppareista ja ilmeisesti hänen edesmennyt pappansa on tämän reseptin aikoinaan kehitellyt. "Aitoon" reseptiin tulisi pelkästään ketsuppia, mutta silloin ruuasta tulee liian makeaa joten mieheni on tehnyt ohjeeseen pieniä muutoksia. 
Kokeile, kuinka tämä ruoka teidän perheessänne uppoaa!


Punainen Makaronilaatikko (Gluteeniton):


- 400g makaronia (gluteeniton)
- 400g jauhelihaa
- 1 lihaliemikuutio (gluteeniton)
( - 1 sipuli)
- 2 dl paseerattua tomaattia
- 1 dl ketsuppia
- suolaa & pippuria
- muutama siivu meetvurstia
- juustoraastetta
- 3 kananmunaa
- 1 l maitoa


- Aloita laatikon tekeminen keittämällä makaronit suolatussa vedessä.
- Kuullota silputtua sipulia hieman pannulla ja lisää jauheliha ruskistumaan.
- Mausta lihaliemikuutiolla, suolalla ja pippurilla.
- Valuta makaronit ja kaada ne takaisin kattilaan.
- Kaada jauhelihaseos makaronien joukkoon.
- Sekoita paseerattu tomaatti ja ketsuppi keskenään - mausta tätäkin seosta hieman suolalla ja pippurilla.
- Ota seoksesta puolet ja sekoita se makaronien joukkoon.
- Mittaa astiaan maito, loppu tomaattiseos ja kananmunat.
- Sekoita hyvin.
- Kaada makaronimössö uunivuokaan.
- Valuta munamaito makaronien päälle.
- Asettele meetvustisiivuja vuuan päälle ja kuorruta laatikko juustoraasteella.
- Paista makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin tunnin verran.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...