Ja näin pääsivät jälleen rillitiput rellestämään leivonnaisten parissa!
Sitruuna ja mango ovat oikein raikas ja maukas makupari tarjottavaksi kakun muodossa pääsiäisen kahvipöydässä. Väritkin sopivat mukavasti kevääseen, vai mitä?
Sitruuna-Mangojuustokakku:
Kakkuvuuan reunukseen:
-öljyä
-tomusokeria
Pohja:
- 200g mieleisiäsi keksejä (gluteeniton)
- n. 70g voita
Juustokakkumassa:
- 400g tuorejuustoa (sitruuna)
- 3 dl vispikermaa
- 4 liivatelehteä
- tomusokeria maun mukaan
- ½ tl vaniljatahnaa
- 1 sitruunan kuoriraaste
- ½ sitruunan mehu
Kiille:
- 2 dl mangososetta
- 2 liivatelehteä
- ½ sitruunan mehu
- tomusokeria tarvittaessa makeutukseen
- Murskaa keksit esim. pakastepussissa kaulinta apuna käyttäen.
- Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurut.
- Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia.
- Voitele reunat kevyesti öljyllä ja siivilöi päälle tomusokeria. Näin kakun pitäisi irrota siististi.
- Painele muruseos vuoan pohjalle.
- Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto.
- Lisää kermavaahto tuorejuuston sekaan.
- Mausta tomusokerilla, vaniljalla sekä sitruunankuorella.
- Purista mukiin puolikkaan sitruunan mehu.
- Kuumenna se kunnolla mikrossa.
- Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun hyvin sekoittaen.
- Lisää liivate ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
- Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Mittaa jälleen mukiin puolikkaan sitruunan mehu.
- Kuumenna mikrossa.
- Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuuman mehun joukkoon.
- Sekoita liivateseos mangososeeseen.
- Anna kiilleseoksen jäähtyä huoneenlämmössä haaleaksi välillä sekoitellen.
- Kaada jäähtynyt seos kakun päälle, ettei kuuma kiille sulata kakkua.
- Anna hyytyä yön yli.
- Koristele kakku esimerkiksi suklaamunilla, voikreemi- tai kermapursotuksilla.