Uusi vuosi on jo ovella, joten taas herkutellaan!
Tämä ohje on napattu ihanaisen Nigellan keittokirjasta ( Nigella Express).
Mahtista uutukaista vuotta vain kaikille makianystäville ja muillekin! :---)
Suklaa-Pistaasifudge:
- 350g tummaa suklaata (käytin tässä noin 300g tummaa- ja 50g maitosuklaata)
- 1 tölkki kondensoitua maitoa (397g)
- 30g voita
- ripaus suolaa
- 150g kuorettomia pistaaseja (näitä saapi esimerkiksi Punnitse&Säästä- liikkeistä)
- Paloittele suklaa kattilaan, lisää kondensoitu maito, voi ja suola.
- Sulata miedolla lämmöllä kokoajan seosta sekoittaen.
- Pilko pähkinät ronskisti niin, että sinulla on sekä isoja että pieniä paloja.
- Lisää pähkinät suklaaseokseen ja sekoita.
- Kaada massa noin 23cm leveään neliönmuotoiseen vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla.
- Anna seoksen jäähtyä hieman, ennenkuin laitat vuuan jääkaappiin.
- Jätä fudge jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi.
- Leikkaa fudge paloiksi (noin 30-40 palaa)
- Leikatun fudgen voit säilyttää pakkasessa, eikä sitä tarvitse sulattaa kun haluat sitä tarjota, voit nauttia sen sellaisenaan.