>

perjantai 27. syyskuuta 2013

Kuorrutettu suklaakakku


Eilen juhlistettiin minun vanhentumistani, enkä halunnut tylsää täytekakkua vaan piti kehitellä jotakin uutta...ehkä myös hieman teki suklaata mieli.
Tuhtia tavaraa, mutta myös älyttömän hyvvää kostean pohjan ansiosta, eli tässäpä tätä:


Suklaakakku:


- 4 dl jauhoja
- 5 dl sokeria
- 2 dl kaakaojauhetta (ei makeutettua)
- 1½ tl ruokasoodaa
- ½ tl suolaa
- 2 munaa
- 2,5 dl piimää
- 1½ dl sulatettua voita
- 1 rkl vaniljauutetta tai 2 rkl vaniljasokeria
- 2 dl kuumaa kahvia



- Sekoita jauhot, sokeri, kaakao, ruokasooda ja suola kulhossa.
- Lisää munat, piimä, sulatettu voi ja vaniljauute - vatkaa tasaiseksi.
- Lämmitä uuni 175 asteeseen ja asettele leivinpaperia kahden irtopohjavuuan pohjalle, voitele reunat.
- Lisää taikinaan kuuma kahvi ja kääntele varovasti sekaisin.
- Taikinan pitäisi olla melko juoksevaa.
- Kaada taikina kahteen vuokaan ja paista noin 35 minuuttia.
- Pohjat ovat valmiit, kun tikulla keskustaa tökättäessä tikkuun jää hieman taikinaa.
- Anna pohjien jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä ja koristelua.




Täyte ja kuorrute:


- 300g pehmeää voita
- 5dl tomusokeria
- 1dl kaakaojauhetta
- 200g suklaata sulatettuna (käytin maitosuklaata)
- 1dl kuohukermaa 



- Sulata suklaa vesihauteessa ja jätä jäähtymään
 muun seoksen valmistamisen ajaksi.
- Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe desi kerrallaan aina välissä sekoittaen.
- Kippaa sula suklaa joukkoon ja vatkaa sekaisin.
- Lurauta sekaan vielä kermaa ja sekoita tasaiseksi.

* täytteeksi voi lisätä esimerkiksi mieleistään hedelmäpilttiä,
 jolloin kakku saa hieman raikkautta.

- Levitä ensimmäisen kakkupohjan päälle täytteestä noin puolet.
- Aseta toinen pohja nyt päälle ja paina kevyesti.
- Kaavi loppu massa kakun päälle ja
 levitä haluamallasi tavalla kakun peitoksi.
- Koristele halutessasi vaikkapa suklaamuruilla tai erilaisilla crusheilla.

tiistai 24. syyskuuta 2013

Cheeseburger Macaroni


Jälleen "testikeittiön" tuloksia. :---D
Eilen tuntui ensimmäistä kertaa syksyn tuulen purevuus, näpit jäässä ja nenä kohmeessa, joten ensihätään hörppäsin kupposellisen teetä. Tiesin, että ukon tullessa töistä, olisi hänellä luultavasti sudennälkä ja itselläni teki mieli jotakin "lohturuokaa" syksyn kylmyyttä vastaan...muistin erään kiinnostavan reseptin, johon olin törmännyt muutama päivä sitten ja sitä rutkasti muokkaamalla saisin varmasti meille sopivan sopan aikaiseksi..siitäpä tämä sitten syntyi.


Cheeseburger Macaroni:

(Riittää noin neljälle syöpölle)

- tilkka öljyä paistamiseen
- 400g jauhelihaa
- 1 pussi taco- tai fajitasmaustetta
- 1 tölkki tomaattimurskaa
- puolikas sipuli
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 2 tl inkkarisokeria (tai tavallista)
- 5 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 2,5 dl makaroonia
- 2 rkl ketsuppia
(- 2 tl Texas Pete-soossia)
(- 1 kynsi valkosipulia)


- Pilko sipuli ja nakkaa syvälle pannulle öljyn sekaan kuullottumaan.
- Lisää pannulle jauheliha (sekä valkosipuli).
(Voit tehdä tämän myös isossa kattilassa.)
- Kippaa nyt sekaan pussi valitsemaasi mausteseosta ja lisää tomaattimurska.
- Sokeri ja ketsuppi lisätään seuraavaksi.
- Anna pulpahdella hetki, ennenkuin lisäät veden ja liemikuution.
- Sekoittele, kunnes kastike porisee hieman,
 lisää Texas Pete ja pilkotut kirsikkatomaatit.
- Lisää makaronit kastikkeen joukkoon.
- Anna porista noin 15 minuuttia, kunnes makaronit ovat kypsiä.
- Nyt valmistetaan juustokastike!

Juustokastike:


- 3 rkl voita
- 3 rkl jauhoja
- 2,5 dl juustoraastetta 
(tässä käytin Cheddaria)
- suolaa
- pippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl maitoa 
(lurauta lisää, jos kastike tuntuu liian tönkiltä.)



- Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää jauhot sekaan.
- Sekoita seosta, kunnes se on hieman kullankeltaista.
- Lisää maito ja sekoita hyvin kokoajan.
- Nyt lisää juustoraaste kahdessa erässä kokoajan vieläkin sekoittaen.
- Kun juusto on sulanut voit halutessasi lisätä vielä maitoa.
- Lisää mausteet.
- Maista ja lisää tarvittaessa lisää mausteita.



Kaada juustokastike jauhelihamössön sekaan, kun makaronit ovat kypsiä.
Sekoita ja nauti vaikkapa raikkaan salaatin kanssa! :---)

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Vikkelä mustikkapiirakka


Mustikkalinjalla jatkuu myös tämä postaus. Mummo ja pappa tulivat käymään kahveella, joten piti nopsakkaasti kehittää jotakin tarjottavaa. Tämä piirakka on jälleen mamman reseptivihkon syövereistä repäisty. :--D Hyvä ja helppotekoinen ohje!


Vikkelä mustikkapiirakka:

(Taikinasta riittää parhaiten yhteen pyöreään foliovuokaan)

Taikina:

- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl kermaa
- ½ dl voisulaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta

* päälle noin 4-5 dl mustikoita


Pinnalle:

- ½ dl voisulaa
- ½ dl fariinisokeria
- 1½ dl kaurahiutaleita
- 1 tl vaniljasokeria


- Sekoita taikinan ainekset keskenään, mutta älä vatkaa!
- Lisää päälle mustikat.
- Sekoita päällisen ainekset keskenään ja ripottele käsin piirakan päälle.
- Paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Tarjoappa kylkeen vaikkapa vaniljakastiketta! :---)

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Helpot mustikkamuffinit


Eilen kävästiin mummolassa vierailulla ja sain sieltä mukaani mustikoita,
 joten johonkinhan niitä oli tunkaistava.
Muffinit on hyviä ja helppotekoisia, jos on esimerkiksi menossa kylästelemään ja jotakin haluaisi mukanaan viedä.
Tänään nään paria ystäväistäni, joiden viime treffaamisesta on jo aivan liian pitkä aika
 - saapa nähdä miten heille nämä maistuvat! :--)



Mustikkamuffinit:

(noin 10 kpl)


- 2 munaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl piimää
- 50g sulatettua voita
- 3½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- n. 2dl jäisiä mustikoita
- 1 tl vaniljasokeria



- Vaahdota munat ja sokeri keskenään.
- Lisää piimä ja sula voi vaahdon sekaan esimerkiksi nuolialla käännellen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pienissä osissa vaahdon sekaan.
- Kääntele taikinaa sekaisin varovasti nuolialla.
- Mittaa mustikat kulhoon ja ripottele niiden päälle noin ruokalusikallinen perunajauhoja.
Perunajauhot estävät mustikoiden vajoamisen muffinivuokien pohjalle.
-Kaada mustikat taikinan joukkoon ja sekoita varovasti.
- Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

tiistai 17. syyskuuta 2013

Täytetyt kesäkurpitsat ja sinihomejuusto-hunajakastike


Hopsansaa, täälläpä ollaan koiran kanssa vierailemassa jälleen Jyväskylässä mamman luona.
Sunnuntain murkinaksi meillä olikin sitten näitä nerokkaita täytettyjä kesäkurpitsoita, jotka ovat ruokaisia jo yksistäänkin, mutta salaatin ja tuon kastikkeen kanssa napa meinasi jo kääntyä nurinpäin.
Mahtava vaihtoehto iänikuisille täytetyille paprikoille!



Täytetyt kesäkurpitsat:

- 2 kesäkurpitsaa koverrettuina niin, että vaaleaa osaa jää kuitenkin sentin verran.
(Riippuen toki kurpitsoiden koosta, voi täyte riittää useampaan kurpitsaan.)



Täyte:

- maustettua tuorejuustoa, esimerkiksi valkosipuli&yrtit.
- 400 g jauhelihaa (tai pari desiä soijarouhetta)
- 1½ dl kuivattuja sieniä, esimerkiksi herkkutatteja
- 1 sipuli silputtuna
- kesäkurpitsan koverrettu sisus pieniksi kuutioituina
- suolaa
- pippuria

-päälle juustoraastetta




- Lohko kesäkurpista neljäksi "veneeksi" ja koverra sisukset.
- Paista pelkkiä kesäkurpitsoita 10 minuuttia 225 asteessa.
- Valmista silläaikaa täyte.
- Ruskista jauheliha pannulla sipulisilpun kanssa, lisää joukkoon kuivatut sienet ja pieni liraus vettä.
- Lisää seuraavaksi kurpisan sisukset pieniksi kuutioituina - anna pehmetä pannulla.
- Lisää lopuksi tuorejuusto sekä suola ja pippuri.
- Lappaa täytettä kurpitsaveneisiin ja kuorruta juustoraasteella.
- Paista vielä n. 20 minuuttia 225 asteessa.



Sinihomejuusto-hunajakastike:

- 2dl kermaviiliä
- vajaa desi sinihomejuustoa murustettuna
- 2 rkl hunajaa
- suolaa
- pippuria


-Simppeliä: Sekoita ainekset kulhossa keskenään! :---D
- Hunajaa voit lurauttaa kastikkeeseen enemmänkin, jos haluat siitä makeampaa.

tiistai 10. syyskuuta 2013

Brownie Cupcakes


Tänään on miehekkeeni synttärit, mutta juhlimme vasta viikonloppuna isommin, olihan sitä kumminkin jotakin hyvää keksittävä tällekin päivälle! :---)
Mies meinaa olla melkoinen suklaanrakastaja,
joten suklaata on kuppikakuissa, sekä kuorrutteessa.



Brownie Cupcakes:


- 1,7dl kaakaojauhetta (sitä tummaa siis)
- 1 tl leivin jauhetta
- 1,7dl sulatettua voita
- 1 dl kiehuvaa vettä 
(voit käyttää myös piimää,
 jolloin kuppikakuista tulee vieläkin kosteampia)
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- noin desin verran sattumia, kuten suklaahippuja,
 pähkinöitä,
 kuivattuja marjoja...mitä haluatkaan laittaa.

(Tässä ohjeessa et tarvitse sähkövatkainta!)


- Laita uuni lämpenemään 175:een asteeseen.
- Asettele muffinipaperit muffinivuokaan.
- Sekoita kaakaojauhe ja leivinjauhe keskikokoisessa kulhossa.
- Lisää vesi (tai piimä) ja sekoita esimerkiksi puukauhalla tasaiseksi.
- Sulata voi ja kippaa kulhoon vaniljasokerin kanssa. Sekoita.
- Kaada joukkoon sokeri. Sekoita jälleen.
- Riko munat kulhoon ja vatkaa ne kevyesti taikinan joukkoon.
- Mittaa kulhoon jauhot ja suola ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Lisää nyt haluamasi sattumat.
- Lurauta taikinaa jokaiseen paperikuppiin niin, että ne ovat miltei täysiä.
- Paista noin 25-30 minuuttia.
- Anna kuppikakkujen jäähtyä hetki. Voit silläaikaa valmistaa kuorrutteen.


Tuorejuustokuorrute:

+ vinkki pursotukseen


- 200g valkosuklaata (mikä vain muukin suklaa käy.)
- 200g tuorejuustoa
(- 1 tl sitruunamehua)

- Sulata valkosuklaa vesihauteessa täysin sulaksi.
- Kippaa tuorejuusto sulan suklaan sekaan ja sekoita esimerkiksi
 nuolialla tasaiseksi massaksi.
- Annostele kuorrutetta pursotinpussiin sopiva määrä
 ja aloita koristelu.
(Jos tuntuu, että kuorrute on liian löysää,
voit laittaa sen hetkeksi jääkaappiin jämäköitymään.)
- Pidä pursotinpussia kohtisuorassa kuppikakkua vasten, aloita pursotus kuppikakun reunoilta ja lopeta kierre kuppikakun keskelle.
- Tee edellisen kuorrutekierteen päälle toinen,
 pienempi kierre ja lopeta pursotus
kuppikakun korkeimpaan kohtaan.
- Ripottele päälle vielä haluamiasi koristeita ja siinäpä se! :---)

Älyttömän helppo ja hyvin pursottuva kuorrute, ehdottomasti oma lemppari!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...