Viltti, keksejä ja teetä. Ai että, niistä on täydellinen iltapäivälaiskottelu tehty.
Joulukalenterissa jaoin ohjeen gluteenittomiin Wilhelmiina-kekseihin, jotka hävisivät parempiin suihin ennätysvauhtia. Tässä niiden keksien suklaisempi versio, joka ammentaa makua Marianne-rouheesta ja kaakaojauheesta. Tarkista rouhepussista sopiiko tämä versio sinulle, mutta se kuitenkin luokitellaan gluteenittomaksi. (<20mg/kg)
Marianne-Wilhelmiinat:
- 200 g margariinia tai voita
- 1 kananmunan keltuainen
- 1 dl valkoista sokeria
- 2 rkl siirappia
- 1 rkl vaniljatahnaa
- 1/2 tl psylliumia
- 3 dl riisijauhoja
- ½ dl tummaa kaakaojauhetta
- 2 dl tapiokatärkkelystä
- 1 tl ruokasoodaa
- Mariannerouhetta
- Vaahdota margariini, siirappi ja sokeri.
- Sekoita kuivat aineet.
- Lisää vaahdon joukkoon keltuainen ja vaniljatahna.
- Sekoita hyvin.
- Lisää kuivat aineet muutamassa osassa.
- Sekoita hyvin.
- Taikinan pitäisi nyt olla melko paksua, mutta hieman tarttuvaa.
- Ripottele taikinan päälle riisijauhoja.
- Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se 3-4 osaan.
- Muovaa osista pitkulaisia tankoja.
- Laita tangot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
- Jätä tankojen väliin hyvin tilaa, sillä keksit leviävät pellillä.
- Paista +200 C uunissa noin 10-12 minuuttia, tai kunnes keksit ovat kypsiä ja niissä on kaunis väri.