>

torstai 14. marraskuuta 2013

Patongit


Tekaisin eilen jälleen ihanaa linssikeittoa ja sitä jäi vielä tällekin päivälle. Ajattelin ensin että tekaisisin keiton seuraksi sämpylöitä, mutta patonkia siitä sitten kumminkin tuli. Se on kumma juttu, kun tuolla keittiössä ruppee ajatus rullaamaan niin syntyykin jotain muuta kuin aluksi piti. :----D Tein kolmenlaisia: yksi tavallinen patonki, yksi juustotäytteinen ja yksi maustevoipatonki.


Patongit:

(3 kpl)

- 2,5 dl lämmintä vettä
- 1 pss kuivahiivaa
- 2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl sipulijauhetta
- 4 rkl öljyä
- 6 dl jauhoja (laitoin itse 5dl vehnäjauhoja ja 1 dl sämpyläjauhoja)



- Mittaa ainekset kulhoon.
- Vaivaa kiinteäksi taikinaksi. (Rakkaalla Kenwoodillani meni noin 5 minuuttia, jos vaivaat käsin, vaivaa noin 10 minuuttia.)
- Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa noin puoli tuntia.
- Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan ja kaulitse osat yksitellen suorakaiteen mallisiksi.
- Täytä halutessasi esimerkiksi voilla, oreganolla ja ripauksella suolaa tai voilla ja puristetulla valkosipulilla.
- Kääri suorakaiteet vinottain tiukiksi rulliksi.
- Kohota patonkeja pellillä liinan alla noin puolisen tuntia.
- Paista patonkeja 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia hieman uunista riippuen.
- Suihkaise uuniin vettä muutaman kerran paiston aikana, jotta saat rapsakamman kuoren.


Tarjoile esimerkiksi jonkin keiton seurana tai syö sellaisenaan! :---)

2 kommenttia:

  1. Itsetehty patonki, leipä tai sämpylät on ihan parhaita. Varsinkin tuoreena!
    Blogissani on siulle haaste, käy katsomassa jos haluat sen tehdä :) http://sokeripolya.blogspot.fi/2013/11/haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä nämäkin meni melkeen heti! :---D Eipä tarvinnu ainakaan tehhä näistä korppujauhoja. :---D
      Kiva, minäpäs käyn katsomassa! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...