Kaikenlaiset luonnonantimien säilöntätoimet ovat meillä kyllä joka kesäinen/syksyinen juttu. Kurkkuja olen tehnyt monella tapaa, mutta kurkkusalaatti on jäänyt jostain syystä kuitenkin kokeilematta.
Nytpä uskaltauduin tekemään muutaman purkin, ja toivoin lähes välittömästi että olisin tehnyt lisää, sillä hyvin kelpasi, niin meillä kuin muuallakin, ruokapöydissä.
Tämä kurkkusalaatti on hieman makea, mausteinen ja rouhea.
Rouhea kurkkusalaatti:
(n. 6 keskikokoista purkkia)
- 1,7 kg avomaankurkkuja
- 1 makea suippopaprika
- 1 pieni chili
(- 1 makea sipuli)
- 2,5 dl etikkaa
- 1 rkl suolaa
- 3 rkl sinapinsiemeniä
- 1 rkl kuivattua tai tuoretta tilliä
- 400g hillosokeria
- Pese ja pilko kurkut haluamasi kokoisiksi paloiksi.
- Tee samoin paprikalle ja chilille (poista ainakin paprikasta myös siemenet).
(- Pilko myös sipuli pieniksi kuutioiksi).
- Laita kurkut, paprikat ja chilit (+sipulit) suurehkoon kattilaan.
- Lisää kattilaan etikka, suola, sinapinsiemenet ja tilli.
- Kuumenna höyryäväksi ennen hillosokerin lisäämistä.
- Sekoita ja keitä kurkkusalaattia noin kymmenisen minuuttia.
- Purkita puhtaisiin purnukoihin ja säilytä kurkkusalaattia viileässä.
- Salaatin pitäisi säilyä viileässä hyvänä ainakin kuukauden verran.