>

tiistai 26. heinäkuuta 2016

Cookies and Cream- Pirtelö (Gluteeniton)


Siitä onkin hetki, kun olen viimeksi pirtelöä juonut, saatika tehnyt. 
Mutta nyt se päivä koitti! 
Jos täytekeksit maidon kanssa ovat lemppareitasi, niin miksi et tekisi niistä pirtelöä? Nam nam.



Cookies and cream- pirtelö:

(kahdelle)


- ½ litraa vaniljajäätelöä
- 6 täytekeksiä (domino, oreo tai gluteeniton versio)
- sen verran maitoa, että saat haluamasi koostumuksen
- ½ tl vanilja-aromia
- päälle kermavaahtoa



- Sekoita ainekset blenderissä tai astiassa sauvasekoittimella.
- Käytä sen verran maitoa, että saat haluamasi koostumuksen.
- Kaada pirtelö laseihin ja pursota päälle hieman kermavaahtoa.



perjantai 22. heinäkuuta 2016

Lime-Mansikkahillo


Pieni piristys on välillä paikallaan - vaikkapa sitten mansikkahillon tuunauksen suhteen.
Mansikka ja lime ovat tutusti hyvä makupari ja hyvin se toimii myös hillossa.
Pientä kikkaa lättyhilloon siis.


Lime-Mansikkahillo:


- 2 litraa mansikoita
- ½ dl vettä
- ½ kg hillosokeria
- 2 limeä (luomu)
- ½ tl vaniljajauhetta


- Pese limet ja puhdista marjat.
- Laita mansikat kattilaan vesitilkan kanssa.
- Kuumenna höyryäväksi.
- Lisää kattilaan sokeri, vanilja sekä kahden limen raastettu kuori.
- Keitä kevyesti kuplien noin 10-15 minuuttia.
- Kuori pois pinnalle kertynyt vaahto.
- Lisää loppuvaiheessa kahden limen mehu.
- Purkita hillo puhtaisiin lasipurkkeihin.
- Säilytä hillo jääkaapissa.



tiistai 19. heinäkuuta 2016

Nyhtökaurakäristys


Tuntui saavan nyhtökaurakokkailuni niin paljon suosiota Facebookin puolella, että laitanpa varsin ohjeen teillekin, jos innostutte kokeilemaan.

Ensinnäkin, avaan hieman nyhtökauran jujua niille, joille se on vielä tuntematon käsite. 
Nyhtökaura on valmistettu kaurasta ja pavuista ja koostumukseltaan se on mielestäni enemmän lihamaista, kuin esimerkiksi soijatuotteet. 
Eli iso peukku ylös, koska hieman nirsohko miehenikin söi tätä.

Toisekseen, nyhtökaura ei ole gluteenitonta - se sisältää <0,1% gluteenia, joka on peräisin myllyistä, joissa on myös saatettu käsitellä vehnää, ruista ja ohraa. Tuotteen raaka-aineet eivät siis itsessään sisällä gluteenia.

Tähän reseptiin kokeilin nude-versiota, jota ei siis ole maustettu - ajattelin että siitä olisi helpointa päättää, mitä tekisi.
Tästä käristyksestä tuli kyllä yllättävän hyvää, vaikkei heti uskoisi.



Nyhtökaurakäristys:


- 250g maustamatonta nyhtökauraa
- 2 rkl voita tai öljyä
- ½-1 liemikuutio 
(valitse joko liha- tai kasvisliemi, kumpi itsestä tuntuu parhaalta)
- 2 dl vettä
- 1 dl olutta (gluteeniton)
- pippuria maun mukaan
- 1 laakerinlehti

- seuraksi perunamuussia, puolukoita, smetanaa ja/tai suolakurkkuja



- Paista nyhtökauraa voissa pannulla.
- Murenna liemikuutio kauran sekaan ja rouhaise mukaan pippuria.
- Kun kaura alkaa olla ruskistunut, lisää mukaan vesi ja olut sekä laakerinlehti.
- Anna käristyksen porista hetken aikaa, kuitenkin niin ettei kaikki neste haihdu kokonaan.
- Nouki laakerinlehti pois käristyksen joukosta.
- Tarjoa käristys esimerkiksi perunamuussin ja puolukoiden kanssa.



sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Raidalliset Marmeladit + Arvonta


Kesän kunniaksi päätin lähteä mukaan FUN Lightin #kesäjano-kampanjaan, jonka tiimoilta kehittelinkin teille hieman pientä ja makeaa kesän rientoihin.
Näissä raidallisissa marmeladeissa yhdistyy ihanasti appelsiinin ja metsämarjojen maut ja nämä myös syntyvät kädenkäänteessä. Mehujen ja pilttien makuja voit toki vaihdella oman mielesi mukaan.



Raidalliset Marmeladit:


Oranssi kerros:

- 2 dl appelsiini FUN Lightia + 3 dl vettä
- 1,5 dl hillosokeria
- 2 rkl agar agaria (saatavilla mm. apteekista)
- 1 dl hedelmäpilttiä


Punainen kerros:

- 2 dl Metsämarja FUN Lightia + 3 dl vettä
- 1,5 dl hillosokeria
- 2 rkl agar agaria
- 1 marjapilttiä


- Mittaa oranssin kerroksen mehu ja vesi kattilaan.
- Kaada sekaan sokeri ja ripottele agar agar mehun pinnalle.
- Kuumenna seos kuplivaksi ja keitä n. viisi minuuttia, kunnes kaikki sokeri ja agar agar on liuennut.
- Ota kattila liedeltä ja lisää piltti.
- Sekoita hyvin.
- Vuoraa laakea astia leivinpaperilla ja kaada ensimmäinen marmeladikerros siihen hyytymään.
- Odota noin puoli tuntia ennen seuraavan kerroksen valmistamista, etteivät kerrokset sekoitu keskenään.
- Valmista punainen kerros oranssin kerroksen ohjeiden mukaan ja kaada massa oranssin marmeladikerroksen päälle.
- Anna marmeladilevyn jähmettyä huoneenlämmössä noin vuorokausi.
- Leikkaa levy kuutioiksi tai painele muoteilla marmeladista kuvioita.
- Anna marmeladejen kuivahtaa huoneenlämmössä päivän verran leivinpaperin päällä.
- Kääntele marmeladeja välillä, jotta ne kuivuvat tasaisesti.
- Sokeroi marmeladit erikoishienolla sokerilla.


Kuvasta näkyy, että olen hieman hosunut enkä kuivattanut marmeladin palasia vuorokautta, joten sokeri hieman suli niiden päälle - olkaa te viisaampia ja maltillisempia kuin minä. :D





Eikä siinä suinkaan vielä kaikki...

#Kesäjano-kamppiksen myötä saan myös lahjoa teitä, mahtavaiset herkkusuut!
Arvon yhteensä 10 Teemu Keisterin suunnittelemaa #kesäjano-kangaskassillista mehuja!
5 kassillista täällä blogin puolella ja 5 Maistuu Makialle- facebookissa.
Voit osallistua joko vain toisessa, tai tuplata mahdollisuutesi ja osallistua kummassakin osoitteessa. Voit kuitenkin voittaa vain yhden kassin.
Palkinto sisältää #kesäjano-kangaskassin, sekä kuusi pulloa FUN Lightin mehuja.
Voittajat arvotaan 30.7. ja heille ilmoitetaan henkilökohtaisesti voitosta.


Ohjeet arvontaan:

1. Osallistu kommentoimalla missä tilanteessa, tai kenen kanssa haluaisit sammuttaa #kesäjanosi näillä mahtavilla mehuilla.
2. Lisää kommentin perään myös sähköpostiosoitteesi, niin voiton osuessa kohdallesi, tiedän mihin laittaa viestiä.
3. Kisa käynnissä 30.7 asti.


Onnea arvontaan!

Osallistuaksesi Maistuu Makialle-facebookissa, suunnista tänne.





 Postaus toteutettu yhteistyössä FUN Lightin kanssa.

torstai 14. heinäkuuta 2016

Kesälomalaisen Salaatti




Heipsan! Monella taitaakin olla kesäloma meneillään, ja mikäs kesällä onkaan sen mukavampaa kuin nautiskelu. Tässä vinkkiä herkulliseen ja todella helppoon lomalaisen salaattiin. Suolaisen ja makean yhdistäminen on toki ihan perusjuttuja, mutta tässä salaatissa ainekset tuntuvat todella sulautuvan hyvin yhteen. 

Tämän ohjeen naputeltuani, taidankin siirtyä parvekkeelle säkkituolin syleilyyn.



Kesälomalaisen Salaatti:


(kahdelle)


- 1 paketti halloumia
- 1 paketti parmankinkkua siivuina
- viipale cantaloupemelonia
- salaattia makusi mukaan (esim. joku salaattisekoitus)
- 6 mansikkaa viipaleina
- pippuria
- päälle tiraus oliiviöljyä tai vaaleaa balsamicoa





- Viipaloi halloumi ja paista palat pannulla kullan ruskeiksi.
- Asettele salaatti lautasien pohjalle.
- Viipaloi tai lohko meloni sekä mansikat.
- Tee parmankinkku siivuista pieniä ruusukkeita.
- Kokoa salaatti.
- Rouhaise päälle hieman pippuria.
- Viimeistele öljyllä tai balsamicolla.




sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Kaura-Siemenpeltileipä (Gluteeniton)


Helppo, gluteeniton ja maukas peltileipä, johon voit upottaa lempparisiemeniäsi.
Sekoita vain taikina, levitä pellille ja paista.



Kaura-Siemenpeltileipä:

(pellillinen)


- 5 dl vettä
- 4 dl kaurahiutaleita (gluteeniton)
- 1 pussi kuivahiivaa
- 1 rkl siirappia tai hunajaa
- 1 tl suolaa
- ½ dl öljyä
- 4 dl gluteenittomia kaurajauhoja
- 2 dl tattarijauhoja
- 1,5 dl siemeniä + hieman pinnalle
- 1 kananmuna pinnan voiteluun



- Sekoita lämpimään veteen kuivahiiva, kaurahiutaleet, suola ja siirappi.
- Lisää joukkoon jauhot, siemenet ja öljy.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille.
- Öljyä kätesi kevyesti ja painele taikina koko pellin kokoiseksi.
- Kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
- Riko kananmunan rakenne ja penslaa leivän pinta.
- Ripottele leivän päälle hieman siemeniä ja kaurahiutaleita.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.


perjantai 1. heinäkuuta 2016

Thaimaalaiset Broileripihvit (Gluteeniton)


Välillä on mukavaa kokeilla hieman jotain erilaista, joka herättää makunystyrät - tässä ehdotus sellaiseksi ruuaksi. 
Makumatka Thaimaahan broileripihvien muodossa.
Ohje on gluteeniton, mutta voit tehdä tämän myös "tavallisesti."

Thaimaalaiset Broileripihvit:

(n. 8 kappaletta)


- 400g broilerin jauhelihaa
- 1 kevätsipulin varsi
- ½-1 punainen chili 
- 1 limen mehu + kuori
- ½ tl valkosipulijauhetta tai haluamasi määrä tuoretta
- ripaus suolaa ja pippuria
- 2 rkl kalakastiketta (gluteeniton)
- 1 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 tl kuivattua korianteria
- 1 kananmuna
- 1 dl gluteenittomia korppujauhoja



- Silppua kevätsipuli, valkosipuli ja chili.
- Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään.
- Ota aina kukkurallinen ruokalusikka pihvitaikinaa ja kippaa taikina kuumalle pannulle öljyyn paistumaan.
- Paista pihvit molemmin puolin kypsäksi.
- Tarjoa esimerkiksi paistettujen nuudeleiden, salaatin tai riisin kanssa.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...