Omenoita, omenoita - niinpä...niitä riittää!
Hyvä tapa saada omenapaljous tuhottua hyötykäyttöön, on hillojen tekeminen.
Hyvä tapa saada omenapaljous tuhottua hyötykäyttöön, on hillojen tekeminen.
Hillojakin voi tehdä monella tapaa, mutta tässäpä ainakin helppo, hyvä ja tosi maistuva tapa.
Tätä hilloa maustaa muskotti sekä kaneli ja valmiissa hillossa tulisikin olla hieman toffeemainen maku.
Herkkua aamupuuron, jätskin...tai oikeastaan minkä tahansa päällä.
Uuniomenahillo:
(noin kaksi litraa valmista hilloa)
- 2 kg omenoita
- 800g hillosokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 rkl kanelia
- ½ tl muskottia
- 1 vaniljatanko
- ½ dl sitruunamehua
- 1 dl vettä
- Vuoraa suuri korkeareunainen uunipelti tai -vuoka leivinpaperilla.
- Pese ja pilko omenat uunivuokaan.
- Poista kannat ja siemenkodat.
- Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet vuokaan.
- Kaada loput ainekset uunivuokaan (myös vaniljatangot).
- Sekoita.
- Paista hilloa 200-asteisessa uunissa n. 1-2 tuntia, riippuen kuinka toffeemaisen maun haluat hilloosi.
- Kääntele omenoita pari kertaa paiston aikana.
- Poista vuuasta vaniljatangot.
- Nostele omenat sekä liemi suureen kulhoon ja surauta sauvasekoittimella hilloksi.
- Purkita hillo puhtaisiin ja kuumiin purkkeihin.
- Anna purkkien jäähtyä ja siirrä hillot jääkaappiin.