Riisipiirakoita tuli rypytettyä leipuri-kondiittoriopintojen aikana ainakin muutama tuhat, mutta eipä mennyt kauaa että jaksoin kotonakin riisipiirakoita leipoa - gluteenittomana tosin.
Näihin piirakoihin on helppo upottaa riisipuuron jämät ja kuoressa maistuu mukavasti tattari.
Gluteenittomat Riisipiirakat:
Puuro:
- 6 dl vettä
- 2 dl puuroriisiä
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl maitoa
- 1 tl suolaa
Kuoritaikina:
-2 dl kylmää vettä
-2 rkl rypsiöljyä
- ripaus suolaa
- 2 tl psylliumia
- 3-4 dl tattarijauhoja
Päälle:
- voisulaa
- Sekoita riisi kiehuvaan veteen.
- Keitä kunnes riisit ovat juuri ja juuri kypsiä.
- Sekoita välillä.
- Lisää joukkoon kuohukerma, maito ja suola.
- Anna puuron hautua vielä noin kymmenen minuuttia.
- Jäähdytä puuroa hetki ja siirrä se sitten pursotinpussiin.
- Sekoita kylmään veteen rypsöljy, suola ja psyllium.
- Anna seoksen turvota viitisen minuuttia.
- Lisää joukkoon kolme desiä tattarijauhoja.
- Vaivaa taikinaa ja lisää tarvittaessa jauhoja.
- Valmis taikina tukisi olla kiinteä ja sileä.
- Ripottele pöydälle hieman tattarijauhoja ja kauli taikinasta noin 2 mm paksu levy.
- Tämä kannattaa tehdä kahdessa tai kolmessa osassa, jotta kuoritaikina ei kuivu.
- Ota taikinasta muotilla (juomalasikin käy) ympyröitä.
- Pursota puuroa taikinaympyröiden keskelle ja rypytä piirakat.
- Paista piirakoita 275-300-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia piirakoiden koosta riippuen.
- Voitele kypsät piirakat voisulalla.