Eilisiin karkeloihin, tuttuun tapaani, tein vielä hieman enemmän ruokaa, mitä oli tarkoitus. Aina nimittäin herää pelko, että riittäähän nyt varmasti kaikki tarjottavat. Eilisen "ässä", jonka hihasta vetäisin oli simppeli quinoasalaatti, joka saikin kehuja mukavasti. Tästäpä tätä, vaikka sitten grilliruuan kaveriksi taikka piknikille näin Vappuna.
Feta-Quinoasalaatti:
- 2,5 dl luomulaatuista quinoaa
- 5 dl vettä
- 1 kanaliemikuutio
- ½ sipuli
- ½ kurkku
- ½ rasiaa kirsikkatomaatteja
- persikkaa kuutioina maun mukaan
- kourallinen tuoretta persiljaa
- kourallinen tuoretta minttua
- 250g fetaa
- reippaasti oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- suolaa
- pippuria
- Huuhdo quinoa hyvin, ja jätä valumaan siivilään, siksi aikaa kunnes vesi kiehuu.
- Keitä quinoa kypsäksi kanaliemikuutiolla maustetussa vedessä.
- Pese kurkku ja poista siemenet - tee samoin tomaateille.
- Paloittele kurkku ja tomaatit.
- Silppua sipuli ja kuullota hetki öljyssä pannulla.
- Sekoita quinoa, kurkku, tomaatit ja kuullotettu sipuli kulhossa keskenään.
- Lisää vielä silputtu minttu ja persilja, sekä persikkakuutiot ja murusteltu feta.
- Lorauta salaattiin öljy ja sitruunamehu ja sekoita.
- Maista salaattia tässä vaiheessa ja lisää vasta sen jälkeen pippuri ja tarvittaessa suola.
- Tarjoa esimerkiksi grilliruuan kanssa, tai vaikka piknikillä patongin ja viinin seurana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti