>

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Tortillavuoka ja Papu-Maissisalaatti



Eilinen meni pääosin työn parissa, mutta hiljaisen työpäivän iloja on, että pään sisällä voi kypsytellä uusia reseptejä muita asioita tuusaillessa. Teki mieli hieman jotain mausteista ja lämmittävää ruokaa ja tällaista pääkoppani sisuksista sitten putkahti esiin. Tortillat kun ovat tuon miehentekeleen herkkua, niin ajattelin tehdä niitä hieman eri tavalla - ja hyvin näytti maistuva...vuoka nimittäin tyhjeni hetkessä. Näin kevyesti Tex Mex-henkiseen vuokaan yhdistin vielä hieman makean ja raikkaan salaatin, sekä hyvän elokuvan. Hyvää ruokahalua!





Tortillavuoka:


- 6-8 tortillalättyä
- 700g jauhelihaa
- ½ sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 tölkki tomaattimurskaa
- pieni luraus hunajaa
- 1 punainen chili
- 1 tl kuivattua korianteria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl sitruunapippuria
- ½-1 tl juustokuminaa
- suolaa maun mukaan
(- lisää halutessasi mukaan papuja ja maissia)
- 1,5dl kuohukermaa
- päälle 2 dl juustoraastetta ja 2 dl kuohukermaa (+½ tl paprikajauhetta ja pippuria)



- Ruskista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon silputtu sipuli, chili ja valkosipuli.
- Mausta. 
(Voit myös halutessasi käyttää taco- tai fajitamaustepussin)
- Lisää pannulle tomaattimurska ja hunaja.
- Lurauta lopuksi sekaan kerma ja tarkista kastikkeen maku.
- Levitä täytettä tortillalättyjen sisään ja rullaa ne kevyesti öljyttyyn uunivuokaan.
- Sekoita juustoraaste, kerma ja paprika+pippuri astiassa keskenään.
- Kaada raaste kermoineen rullien päälle.
- Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin puolisen tuntia, tai niin kauan, kunnes pintaan on tullut kaunis väri.








Papu-Maissisalaatti:


- 1 tölkki papuja (sekoitus)
- 1 pieni tölkki makeaa maissia
- 1 avokado
- 1 kevätsipulin varsi
- 6 kirsikkatomaattia
- halutessasi ½ chili
- pieni nippu persiljaa hakkeluksena
- ½ sitruunan tai limen mehu
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl juoksevaa hunajaa
(- 1 tl omenaviinietikkaa)
- suolaa ja pippuria 



- Huuhtele ja valuta pavut.
- Valuta myös maissi.
- Halkaise ja kuutioi avokado.
- Leikkaa kevätsipuli ja tomaatit.
- Silppua persilja vielä hakkelukseksi ja laita ainekset kulhoon.
- Sekoita sitruunanmehu, oliiviöljy, hunaja ja viinietikka astiassa keskenään.
- Kaada kastike salaatin joukkoon.
- Rouhaise päälle vielä suolaa ja pippuria ja sekoita salaatti.
- Tarkista maku.


4 kommenttia:

  1. Vitsi miten hyvää,nam. Täällä blogissakin näyttää muuten aivan mielettömän hyvälle ja raikkaalle. :) Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia jälleen kauniista sanoistasi - toivotan vuorostaan mukavaa maanantaina! :)

      Poista
  2. Nam nami! Hyvälle näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikku, eikun sielläkin tortillat vuokaan ja uuniin! Meillä ainakin tyhjeni vuoka hetkessä :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...