Tämä ruokapöydän eräänlainen rumilus on ollut meillä vakkariruokaa jo hetken aikaa, mutta vasta nyt sain aikaiseksi näpsiä kuvia rullasta, ennenkuin se häviää parempiin suihin.
Minusta munakasrullan tulee olla tarpeeksi mehevä, jotta se maistuu - ja kuten kuvasta näkyy, juuri uunista tullut ja heti leikattu rulla onkin todella mehevä. Tämä munakkaan äveriäs isoveli onkin hyvä ateria vaikkapa salaatin kanssa.
Munakasrulla:
- 5 isoa kananmunaa
- 5 dl maitoa
- 1 tl suolaa
- pippuria maun mukaan
- ½ tl kuivattua basilikaa tai muuta yrttiä
- ½ tl paprikajauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja (voit korvata osan vehnäjauhoista vaikkapa ruisjauhoilla)
- hieman vajaa tl leivinjauhetta
Täyte:
- 400g jauhelihaa (nauta)
- 1 sipuli silputtuna
- 1 keskikokoinen porkkana raasteena
- 200g tuorejuustoa
- 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
- 1 rkl tomaattipyrettä
- luraus ketsuppia
- 2 dl pieneksi pilkottuja tomaatteja (kirsikkatomaatteja tai muita haluamiasi)
- suolaa ja pippuria maun mukaan
- ½ tl currya
- 1 tl kuivattua basilikaa tai muuta yrttiä
- 1 dl juustoraastetta
- lisäksi halutessasi esimerkiksi: sinihomejuustoa, fetaa, herkkusieniä, papuja, tai mitä nyt keksitkään.
Päälle:
- 1 dl juustoraastetta
- Laita uuni lämpiämään 200-asteiseksi.
- Vatkaa munat, suola ja maito tasaiseksi seokseksi kulhossa.
- Lisää mausteet, jauhot ja leivinjauhe kokoajan vatkaten seosta tasaiseksi.
- Vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada munakastaikina sen päälle.
- Paista uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia hieman uunista riippuen. Varo kuitenkin, ettei munakas pääse liian kuivaksi.
- Valmista munakkaan kypsyessä täyte.
- Ruskista jauhelihaa pannulla ja lisää sekaan sipuli - kuullota.
- Lisää mausteet ja porkkanaraaste.
- Kaada sekaan kerma ja turauta tomaattipyre ja ketsuppi.
- Anna kastikkeen pulpahtaa ja lisää juustoraaste.
- Kun munakaspohja on kypsynyt, nosta se toisen leivinpaperin päälle "väärinpäin."
- Levitä munakkaan päälle tuorejuusto, jauhelihakastike, tuoreet tomaatit ja haluamasi lisätäytteet.
- Rullaa munakas aivan kuten kääretorttu ja siirrä se varovasti takaisin uunipellille.
- Kuorruta rulla juustoraasteella ja paista vielä noin 5 minuuttia.
- Tarjoa lämmin ja siivutettu rulla raikkaan salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti