Ompas hieman kehno kuva, mutta aurinko paineli jo grillaussessioiden jälkeen mailleen, joten valona toimi vain "anoppilan" pirtin kattovalo. Noh, jospa tällä nyt silti pärjättäisiin. Pääsiäisenä siis avasimme grillikauden: maissien, halloumin ja kaiken muun grillattavan lisäksi tekaisin tällaisia lammaspötkelöitä, jotka grillauksen jälkeen valelin hunajalla ja pyörittelin pistaasirouheessa - seurana minttuista jugurttikastiketta.
Grillatut Lammaskepakot:
( noin 8-10 kipaletta)
- 400g lampaan tai karitsan jauhelihaa (minulla Meri-Lapin karitsaa)
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- pippuria reilusti
- ½ tl jeeraa
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 valkosipulin kynsi puristettuna
- 1 tl kuivattua minttua
- ripaus kanelia
+ päälle hunajaa ja rouhittuja pistaaseja
Kastike:
- 200g kreikkalaista jugurttia
- tuoretta tai kuivattua minttua maun mukaan
- ripaus suolaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl hunajaa
- reippaasti pippuria
- Laita grillitikut likoamaan veteen.
- Sekoita jauhelihasta ja mausteista taikina.
- Jaa taikina nökkösiin ja painele nökköset tikkuihin.
- Muotoile pötkylöiksi.
- Paistele kepakoita noin 5-10 minuuttia grillissä, hieman kuumuudesta ja kepakoiden paksuudesta riippuen.
- Valele valmiisiin kepakoihin hieman hunajaa ja pyörittele ne pistaasirouheessa.
- Valmista kepakoiden seuraksi jugurttikastike sekoittamalla ainekset keskenään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti