Kaappeja penkomalla ja hoksottimia käyttämällä voi keksiä vaikka minkälaista suuhunpantavaa. Muistan, kun joskus lapsena sain maistaa naapurin tekemää tonnikalalevittä, mutta muistaakseni siinä oli tuhottomasti suolaa ja margariinia, ja sellaista ei tehnyt nyt mieli. Kaapissa kökötteli pari purkkia sardiineja ja loput ainekset tulikin sitten lisättyä hieman näppituntumalla ja sen mukaan, mitä sattui löytymään. Tämän levitteen voi tehdä varsin mainiosti myös tonnikalasta tai muusta kalasta ja tarjota hapankorppujen, tuoreen patongin tai vaikkapa ruisnappien kanssa.
Sardiinilevite:
- 1 purnukka sardiineja (tonnikala käy myös, tai muu kala)
- 200g turkkilaista jugurttia, creme fraichea tai tuorejuustoa
- pippuria + sitruunapippuria (tai sitruunan kuorta hitusen)
- ½ tl paprikajauhetta
- suolaa maun mukaan
- hitunen sokeria
- 1-2 tl ketsuppia
- ripaus kuivattua timjamia
- maun mukaan chilikastiketta (sriracha, tai vastaava)
- Sekoita ainekset keskenään.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutta tai suolaisuutta makusi mukaan.
- Tarjoa esimerkiksi hapankorppujen, tuoreen patongin tai ruisnappien kanssa.
- Koristele halutessasi mädillä, katkaravuilla tai yrteillä.
*Levite toimii myös mainiosti uuniperunan täytteenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti