>

Sidor

keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Grillatut Lammaskepakot


Ompas hieman kehno kuva, mutta aurinko paineli jo grillaussessioiden jälkeen mailleen, joten valona toimi vain "anoppilan" pirtin kattovalo. Noh, jospa tällä nyt silti pärjättäisiin. Pääsiäisenä siis avasimme grillikauden: maissien, halloumin ja kaiken muun grillattavan lisäksi tekaisin tällaisia lammaspötkelöitä, jotka grillauksen jälkeen valelin hunajalla ja pyörittelin pistaasirouheessa - seurana minttuista jugurttikastiketta.


Grillatut Lammaskepakot:

( noin 8-10 kipaletta)

- 400g lampaan tai karitsan jauhelihaa (minulla Meri-Lapin karitsaa)
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- pippuria reilusti
- ½ tl jeeraa
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 valkosipulin kynsi puristettuna
- 1 tl kuivattua minttua
- ripaus kanelia

+ päälle hunajaa ja rouhittuja pistaaseja


Kastike:

- 200g kreikkalaista jugurttia
- tuoretta tai kuivattua minttua maun mukaan
- ripaus suolaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl hunajaa
- reippaasti pippuria


- Laita grillitikut likoamaan veteen.
- Sekoita jauhelihasta ja mausteista taikina.
- Jaa taikina nökkösiin ja painele nökköset tikkuihin.
- Muotoile pötkylöiksi.
- Paistele kepakoita noin 5-10 minuuttia grillissä, hieman kuumuudesta ja kepakoiden paksuudesta riippuen.
- Valele valmiisiin kepakoihin hieman hunajaa ja pyörittele ne pistaasirouheessa.
- Valmista kepakoiden seuraksi jugurttikastike sekoittamalla ainekset keskenään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti