>

maanantai 13. huhtikuuta 2015

Siemenjugurtti


Kyllä, luit oikein - siemenistä tehtyä "jugurttia", jonka maustoin tänään mustikoilla ja banaanilla. Tämän valmistus ei ole hankalaa, eikä aikaavievää - paitsi siementen liotus, mutta suosittelen kokeilemaan! Maidotonta, hyvää, proteiinipitoista ja lisänä vielä kalsiumia. Maitohappobakteereita tässä ei ole, mutta halutessasi voit sekoittaa mukaan yhden maitohappobakteerikapselin sisällön.


Siemenjugurtti:


- 1 dl kuorittuja hampunsiemeniä
- 0,5 dl vaaleita seesaminsiemeniä
- 1 iso kypsä banaani
- 1 dl mustikoita (pakastetut käy hyvin)
- vaniljauutetta tai -jauhetta maun mukaan
- 1 rkl sitruunamehua
- hunajaa makeutukseksi
(- 2 rkl vettä, jos seos tuntuu liian jämäkältä)


- Liota siemeniä runsaassa vedessä yön yli.
- Huuhdo ja valuta siemenet hyvin.
- Mittaa kaikki ainekset blenderiin tai surauta kaikki sekaisin sauvasekoittimella.
- Aja ainekset tasaiseksi ja sileäksi massaksi.
- Jugurttisi on nyt valmis, mutta voit halutessasi vielä käyttää sen jääkaapin kautta, jotta se jäähtyy hieman.

* Voit käyttää jugurttiisi muitakin aineksia banaanin ja mustikoiden tilalla, kuten: Avocadoa, muita marjoja, mangoa, ananasta...mitä nyt ikinä keksitkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...