>

torstai 3. lokakuuta 2013

Seitansuikaleet ja marinoidut bataatit


Lihattoman lokakuun myötä uskalsin vihdoin kokeilla seitanin tekemistä. Seitanhan on siis vehnän proteiinista valmistettava "lihankorvike".
Tämä seitan on tehty vehnäjauhoista ja näinollen melko edullista valmistaa.
Ohje on muodostunut Chocochilin upeita reseptejä mukaillen.
Aijon kyllä tehdä tätä uudestaankin, kun tekoprosessi on nyt edes jotenkin hallussa! :---D



Seitantaikina:


- 11 dl vehnäjauhoja
- 5 dl vettä
- haluamiasi mausteita,
esimerkiksi currya, pippuria,
soijakastiketta, paprikajauhetta..


- Sekoita jauhot ja mausteet keskenään suuressa kulhossa.
- Lisää vesi ja vaivaa taikinasta melkoisen kiinteä taikinapallo.
- Täytä nyt kulho kylmällä vedellä niin, että taikinapallo peittyy kokonaan.
(Valuta vesi varovasti kulhoon, ettei taikina rikkoudu.)
- Anna pallon uiskennella kulhossa noin kymmenen minuuttia.
- Valuta nyt kylmä vesi pois kulhosta ja vaihda tilalle kuuma vesi.
- Vesi ei kuitenkaan saa olla niin kuumaa,
 ettet pysty käsin vaivaamaan taikinaa veden alla.
- Vaivaa taikinaa viitisen minuuttia.
- Vaihda nyt tilalle jälleen kylmä vesi ja puristele
 ja vaivaa taikinaa taas viitisen minuuttia.
- Jatka veden vaihtelua ja vaivaamista niin kauan,
 kunnes vesi ei enää värjäydy sameaksi. 
(Tähän menee noin puolituntia.)
- Kun taikinapallo on kumimaisen oloinen, on taikina valmista!


Seitanin keittäminen:


- 1 litra vettä
- n. 1 dl soijakastiketta
- 2 kasvisliemikuutiota


-Seuraavaksi taikinapallo leikellään pienempiin osiin,
 jotta se on helpompi keittää.
- Lurauta kattilaan litran verran vettä, sekä liemikuutiot ja soijakastike.
- Tipauttele seitanpalat kiehuvaan liemeen ja keitä niitä välillä sekoittaen noin 30 minuuttia.
- Nyt seitan on valmista marinoitavaksi!


Seitanin marinointi:


- 1 tl sipulijauhetta
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl kuivattua timjamia
- 1 tl chilijauhetta
-  mustapippuria myllystä
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 rkl sitruunan mehua
- 2 tl siirappia
- suolaa
- 0,5 dl öljyä


- Sekoita ainekset keskenään.
- Tässä vaiheessa voit vielä leikkoa seitanin
 pienemmiksi suikaleiksi, jos mielesi tekee.
- Pyörittele suikaleita marinadissa ja tuuppaa 
suikaleet marinoitumaan jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
- Seuraavaksi paistetaan! Jaksaa, jaksaa :---D


Seitanin paistaminen:


- Kippaa suikaleet pannulle ja paista niin kauan, 
kunnes suikaleet ovat kauniin ruskeita.
- Paistamisen jälkeen voit vielä lisätä siemeniä
 suikaleiden pintaan antamaan mukavaa purutuntumaa.





Marinoidut bataatit:

- 2 keskikokoista bataattia
- vajaa puoli desiä öljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä


- Pese bataatit hyvin ja kuori tarvittaessa.
- Lohko bataatit.
- Sekoita marinadin ainekset sekaisin ja pyörittele lohkot marinadissa.
- Levitä lohkot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille
 ja paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia uunista riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...