Eilen juhlistettiin minun vanhentumistani, enkä halunnut tylsää täytekakkua vaan piti kehitellä jotakin uutta...ehkä myös hieman teki suklaata mieli.
Tuhtia tavaraa, mutta myös älyttömän hyvvää kostean pohjan ansiosta, eli tässäpä tätä:
Suklaakakku:
- 4 dl jauhoja
- 5 dl sokeria
- 2 dl kaakaojauhetta (ei makeutettua)
- 1½ tl ruokasoodaa
- ½ tl suolaa
- 2 munaa
- 2,5 dl piimää
- 1½ dl sulatettua voita
- 1 rkl vaniljauutetta tai 2 rkl vaniljasokeria
- 2 dl kuumaa kahvia
- Sekoita jauhot, sokeri, kaakao, ruokasooda ja suola kulhossa.
- Lisää munat, piimä, sulatettu voi ja vaniljauute - vatkaa tasaiseksi.
- Lämmitä uuni 175 asteeseen ja asettele leivinpaperia kahden irtopohjavuuan pohjalle, voitele reunat.
- Lisää taikinaan kuuma kahvi ja kääntele varovasti sekaisin.
- Taikinan pitäisi olla melko juoksevaa.
- Kaada taikina kahteen vuokaan ja paista noin 35 minuuttia.
- Pohjat ovat valmiit, kun tikulla keskustaa tökättäessä tikkuun jää hieman taikinaa.
- Anna pohjien jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä ja koristelua.
Täyte ja kuorrute:
- 300g pehmeää voita
- 5dl tomusokeria
- 1dl kaakaojauhetta
- 200g suklaata sulatettuna (käytin maitosuklaata)
- 1dl kuohukermaa
- Sulata suklaa vesihauteessa ja jätä jäähtymään
muun seoksen valmistamisen ajaksi.
- Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe desi kerrallaan aina välissä sekoittaen.
- Kippaa sula suklaa joukkoon ja vatkaa sekaisin.
- Lurauta sekaan vielä kermaa ja sekoita tasaiseksi.
* täytteeksi voi lisätä esimerkiksi mieleistään hedelmäpilttiä,
jolloin kakku saa hieman raikkautta.
- Levitä ensimmäisen kakkupohjan päälle täytteestä noin puolet.
- Aseta toinen pohja nyt päälle ja paina kevyesti.
- Kaavi loppu massa kakun päälle ja
levitä haluamallasi tavalla kakun peitoksi.
- Koristele halutessasi vaikkapa suklaamuruilla tai erilaisilla crusheilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti