Muutama pallero kauniiseen pussukkaan ja lahjan vastaanottaja on takuuvarmasti mielissään.
Baileys-tryffelit:
- 1 tölkki kondensoitua maitoa
- 1 dl kermalikööriä (Baileys)
- 200 g valkosuklaata
- 200 g maito- tai tummaa suklaata
- 1 dl tummaa kaakaojauhetta
- Kaada kondensoitu maito kattilaan.
- Lisää likööri.
- Kuumenna seosta ja rouhi samalla valkosuklaa ja maito- tai tumma suklaa.
- Lisää suklaarouhe kattilaan ja sekoittele niin pitkään, kunnes suklaa on sulanut.
- Älä kuitenkaan keitä massaa.
- Nosta kattila levyltä ja kaada massa leivinpaperilla vuorattuun pieneen astiaan (sellaiseen, joka kestää massan kuumuuden).
- Anna jähmettyä yön yli jääkaapissa.
- Pyörittele massa pala kerrallaan palloksi.
- Kuorruta pallot heti sokeroimattomalla kaakaojauheella.
- Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa.
Tästä määrästä tulee 50-60 tryffeliä koosta riippuen.
* Voit myös pakastaa tryffelit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti