Sinappia, sinappia, enemmän sinappia!
Joulupöydässä täytyy komeilla ainakin yhtä sorttia sinappia, mutta millaista?
Tänä vuonna ajattelin tehdä jotain erilaista - Glögisinappia.
Toimii mainiosti kinkkuleipien päällä.
Glögisinappi:
- 1,5 dl Colman`s sinappijauhetta
- 1,5dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 1 kananmuna
- 1 tl etikkaa
- 2-3 rkl glögitiivistettä
- lisäksi halutessasi hieman jauhettua neilikkaa ja pomeranssia
- lisäksi halutessasi hieman jauhettua neilikkaa ja pomeranssia
- Sekoita sinappijauhe ja sokeri kattilassa.
- Lisää joukkoon kerma ja kananmuna.
- Kuumenna seosta kokoajan sekoittaen, kunnes seos alkaa saostua ja kuplia.
- Ota kattila pois levyltä ja anna sinapin jäähtyä.
- Lisää jäähtyneeseen sinappiin viinietikka ja mausta glögitiivisteellä.
- Kaada sinappi kuumennettuihin purkkeihin, sulje kannet tiiviisti ja anna makujen tekeytyä jääkaapissa mielellään ainakin yön yli.
- Valmis sinappi säilyy kylmässä ainakin kaksi viikkoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti