>

keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Luukku 20: Glögisinappi




Sinappia, sinappia, enemmän sinappia!
Joulupöydässä täytyy komeilla ainakin yhtä sorttia sinappia, mutta millaista?
Tänä vuonna ajattelin tehdä jotain erilaista - Glögisinappia.
Toimii mainiosti kinkkuleipien päällä.



Glögisinappi:


- 1,5 dl Colman`s sinappijauhetta
- 1,5dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 1 kananmuna
- 1 tl etikkaa
- 2-3 rkl glögitiivistettä
- lisäksi halutessasi hieman jauhettua neilikkaa ja pomeranssia



- Sekoita sinappijauhe ja sokeri kattilassa. 
- Lisää joukkoon kerma ja kananmuna.
- Kuumenna seosta kokoajan sekoittaen, kunnes seos alkaa saostua ja kuplia.
- Ota kattila pois levyltä ja anna sinapin jäähtyä.
- Lisää jäähtyneeseen sinappiin viinietikka ja mausta glögitiivisteellä. 
- Kaada sinappi kuumennettuihin purkkeihin, sulje kannet tiiviisti ja anna makujen tekeytyä jääkaapissa mielellään ainakin yön yli.
- Valmis sinappi säilyy kylmässä ainakin kaksi viikkoa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...