Syötiinkö teillä paljon hapanimeläkastiketta, joka tuli suoraan purkista?
Meillä tätä kastiketta mätettiin aikoinaan niin paljon, että meni jo vähän maku.
Vaan arvatkaapas kun teette tätä itse, niin himo hapanimeläkastikkeeseen syttyy uudelleen!
Ohje on helppo ja maku mahtava - kannattaa kokeilla.
Kanaa Hapanimeläkastikkeessa:
- n. 400g broileria
- 3 rkl öljyä
- 1 paprika
- 2 porkkanaa
(-1 sipuli)
- 1 purkki ananasta paloina
- n.2 rkl ananastölkin lientä
- 1 dl sokeria
- 2 rkl soijakastiketta (gluteeniton)
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 dl ketsuppia
- 2 dl vettä
- 1,5 rkl maissitärkkelystä
- suolaa & pippuria maun mukaan
- Kuori porkkanat ja sipuli.
- Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi.
- Pese ja suikaloi paprika.
- Valuta ananaspalat, mutta ota talteen noin 2 rkl mehua.
- Kuumenna öljy kohtalaisella lämmöllä paistinpannulla ja ruskista suikaloidut broilerin palaset.
- Siirrä palat lautaselle odottamaan.
- Paista nyt porkkanaa ja sipulia pari minuuttia.
- Lisää sitten joukkoon paprika ja paista vielä pari minuuttia.
- Lisää vielä ananaspalat ja paista pari minuuttia lisää.
- Mittaa joukkoon sokeri, soija, etikka ja ketsuppi.
- Anna seoksen kiehahtaa.
- Sekoita maissitärkkelys veden joukkoon.
- Lisää seos kastikkeen joukkoon ja keitä kunnes seos sakenee.
Onko sokerimäärä varmasti oikein?
VastaaPoistaHeippa, kyllä sokerin määrä on oikein. :) Voit toki laittaa sitä makusi mukaan. Sokeri taittaa etikkaisuutta.
PoistaKokeilin itse tätä reseptiä tänään ja hyvää tuli! Paljon parempaa kuin purkista niinkuin itse juuri aiemmin ostanut :) korvasin osan sokerista hunajalla ja pysyi vielä sopivan makeana.
VastaaPoistaVoikun kiva kuulla, että tykkäsit! :)
PoistaMiten saat ton värin pysymään tuollaisena? Jos tuohon kippaa pari ruokalusikallista soijjaa on väri lähes musta
VastaaPoistaMoikka! Käyttämäni soija oli muistikuvani mukaan aasialaisesta liikkeestä löytynyttä vaaleaa soijaa. Olet oikeassa, että "tavallinen" soija saa aikaan tummemman värin.
Poista