Joku saattoikin jo nähdä tästä annoksesta vilauksen instagrammin puolella, mutta tässäpä tätä nyt olisi aivan ohjeen kanssa.
Kotitekoinen jäätelö on kyllä mahtavaa!
Saa sekoitella erilaisia yhdistelmiä makunsa mukaan ja useimmiten sitä onnistuu huikean hyvin. Nam! Koittakaapas tätä Omenapiirakkajäätelöä, vielä kun tätä lämpöä piisaa.
Omenapiirakkajäätelö (Gluteeniton):
- 5-6 dl kuohukermaa
- 1 purkki kondensoitua maitoa (ei karamellisoitu)
- 0,5 dl glukoosisiirappia (gluteeniton) *voit jättää myös kokonaan pois
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- n. 50 g vaaleita keksejä (gluteeniton)
- 50g voita
- ½ dl fariinisokeria
- ripaus suolaa
- 1 omena pilkottuna pieniksi kuutioiksi
- Sulata voi pannulla.
- Sekoita sokeri voin joukkoon, mausta ripauksella suolaa sekä kanelilla.
- Kaada mukaan omenapalat.
- Anna seoksen tekeytyä, kunnes karamelli on paksuuntunut.
- Jätä jäähtymään jäätelömassan teon ajaksi.
- Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi, kaada sekaan kondensoitumaito ja glukoosisiirappi.
- Mausta vaniljalla sekä kardemummalla ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Kaada jäätelömassaa hieman pakasterasiaan, levitä massan päälle jäähtynyttä karamellia sekä omenanpaloja ja murenna sekaan hieman keksejä.
- Tee tällaisia kerroksia kunnes ainekset loppuvat.
- Sekoita jäätelöä hieman lusikalla, jotta kerrokset vähän marmoroituvat.
- Laita jäätelö pakkaseen jähmettymään vähintään kuudeksi tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti