>

Sidor

perjantai 27. syyskuuta 2013

Kuorrutettu suklaakakku


Eilen juhlistettiin minun vanhentumistani, enkä halunnut tylsää täytekakkua vaan piti kehitellä jotakin uutta...ehkä myös hieman teki suklaata mieli.
Tuhtia tavaraa, mutta myös älyttömän hyvvää kostean pohjan ansiosta, eli tässäpä tätä:


Suklaakakku:


- 4 dl jauhoja
- 5 dl sokeria
- 2 dl kaakaojauhetta (ei makeutettua)
- 1½ tl ruokasoodaa
- ½ tl suolaa
- 2 munaa
- 2,5 dl piimää
- 1½ dl sulatettua voita
- 1 rkl vaniljauutetta tai 2 rkl vaniljasokeria
- 2 dl kuumaa kahvia



- Sekoita jauhot, sokeri, kaakao, ruokasooda ja suola kulhossa.
- Lisää munat, piimä, sulatettu voi ja vaniljauute - vatkaa tasaiseksi.
- Lämmitä uuni 175 asteeseen ja asettele leivinpaperia kahden irtopohjavuuan pohjalle, voitele reunat.
- Lisää taikinaan kuuma kahvi ja kääntele varovasti sekaisin.
- Taikinan pitäisi olla melko juoksevaa.
- Kaada taikina kahteen vuokaan ja paista noin 35 minuuttia.
- Pohjat ovat valmiit, kun tikulla keskustaa tökättäessä tikkuun jää hieman taikinaa.
- Anna pohjien jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä ja koristelua.




Täyte ja kuorrute:


- 300g pehmeää voita
- 5dl tomusokeria
- 1dl kaakaojauhetta
- 200g suklaata sulatettuna (käytin maitosuklaata)
- 1dl kuohukermaa 



- Sulata suklaa vesihauteessa ja jätä jäähtymään
 muun seoksen valmistamisen ajaksi.
- Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe desi kerrallaan aina välissä sekoittaen.
- Kippaa sula suklaa joukkoon ja vatkaa sekaisin.
- Lurauta sekaan vielä kermaa ja sekoita tasaiseksi.

* täytteeksi voi lisätä esimerkiksi mieleistään hedelmäpilttiä,
 jolloin kakku saa hieman raikkautta.

- Levitä ensimmäisen kakkupohjan päälle täytteestä noin puolet.
- Aseta toinen pohja nyt päälle ja paina kevyesti.
- Kaavi loppu massa kakun päälle ja
 levitä haluamallasi tavalla kakun peitoksi.
- Koristele halutessasi vaikkapa suklaamuruilla tai erilaisilla crusheilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti