Nyt kuulkaa onnistuin saamaan aikaan aivan mahtavan uunijuustokakun!
Suussasulavaa pehmeyttä ja korkeutta riittääpi.
Tästä innostuneena ajattelin jakaa tämän reseptin myös teidän herkkusuiden kanssa.
New York Cheesecake:
Pohja:
- 100g pehmeää voita
- 1 dl intiaanisokeria (normaali käy myös)
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna
- 1 tl kanelia
- ripsaus suolaa
Täyte:
- 400g maustamatonta Philadelphia- tuorejuustoa
- 500g maitorahkaa (rasvaton käy hyvin)
- 2 tl sitruunamehua
- 2½ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 1 dl perunajauhoja
- 5 kananmunaa
- Ensiksi valmistetaan juustokakun pohja.
- Vatkaa sokeri ja pehmeä rasva sähkövatkaimella vaahdoksi.
- Lisää kananmuna, jauhot ja leivinjauhe -> Sekoita tasaiseksi.
- Vuoraa halkaisijaltaan 24cm olevan irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla
ja sudi vuuan reunoille öljyä.
- Kaada pohjataikina vuokaan, levitä ja nostele taikinaa jauhotetuin käsin vuuan reunoille asti.
(Täytettä on runsaasti, joten reunat saavat ulottua ihan ylhäälle asti.)
- Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Asettele uuniritilä uunin alimmalle tasolle,
ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
- Sekoita tuorejuusto ja maitorahka sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi.
- Lisää sokerit, kaneli ja sitruunamehu ja vatkaa sekaisin.
- Sihtaa perunajauhot täytteen sekaan ja vatkaa.
- Lisää lopuksi vielä munat ja vatkaa muutaman minuutin ajan.
- Kaada kuohkea täyte vuokaan.
- Reunat jäävät vielä tässä vaiheessa hieman korkeammalle, mutta kakun paistuessa eron pitäisi tasoittua nätisti.
- Paista uunin alimmalla tasolla noin 50-60 minuuttia.
- Pidä kakun pintaa silmällä paiston aikana, ja jos näyttää että pinta alkaa ruskettua liikaa, voit peittää sen muutamaksi loppuminuutiksi leivinpaperilla.
- Irroita kakku vuuasta vasta jäähtyneenä.
(Parasta olisi, jos kakku saisi jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään.)
Koristele vaikkapa sitruunalla, suklaalla tai marjoilla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti