Mistä tietää, että syksy on tuloillaan?
No tietenkin siitä, että saa tehdä ihanista ja kirpeiksi kypsyneistä viinimarjoista mamman viinimarjapiirakkaa!
:----)
Pohja:
- 100g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- ½ tl kanelia
- pikkiriikkinen ripaus suolaa
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 1 purkki kermaviiliä
- ½ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- n. 4 dl viinimarjoja
(sekä mustat, että punaiset käyvät hyvin!)
-Aloita vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri keskenään.
- Lisää muna ja sen jälkeen kuivista aineista tehty seos vähitellen.
- Voitele piirakkavuoka ja taputtele taikina vuuan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
- Kaada marjat taikinapohjan päälle.
- Sekoita täytteen aineet kulhossa keskenään ja lurauta marjojen peitoksi.
- Paista piirakkaa 200-asteessa n. 30-40 minuuttia uunista ja piirakkavuuasta riippuen.
Namskis, maistuis Sulon mummollekin ;)
VastaaPoistaNooo, pittää tehhä jotakin piirakkaa sitten ku tullaan käymään, jos nyt ei ihan viinimarjoja saa enää siihin aikaan. :---D
PoistaKiitos ohjeen jaosta😊.Tää menee testaukseen tänään tai huomenna😃
VastaaPoistaHeipparallaa vaan Piitsu! :) Kiva, jos innostut kokeilemaan - tämä ohje onkin meidän mummon peruja. :)
PoistaEmpä aikaisemmin viinimarjoista piirakkaa ole tehnyt, tällä ohjeella kokeilin! Hyvä pohja, marjat vaan poksahtaa kirpeinä suussa - ei se sokeri pahemmin auta vaikka laittaa extraa :-)
VastaaPoistaHyvin maistui lapsillekin tämä piirakkana, jotka eivät viinimarjoista välitä tuoreena ��
VastaaPoistaTuli hurjan hyvää. Kotona ei ollut kermaviiliä, laitoin vanilja proteiinirahkaa tilalle. Ei tarvinnut yhtään ekstra sokeria.
VastaaPoistaNämä vaihtoehdot on hyvä juttu.soveltaa voi kunhan tietää perusasiat.t.raili
VastaaPoistaTänään lähtee testiin ainakin täyte. Taikinakin kuulostaa hyvälle .Pitkään olen etsinyt tälläistä ohjetta jossa voi soveltaa aika paljonkin ,KIITOS TEILLE:))
VastaaPoista