Loma on loppu ja kesäkin tuntuu hieman vetelevän viimeisiään. Yritin parhaani mukaan kerätä mökin antimet talteen - herukat, yrtit ja muut mukavat.
Punaherukkabrita on sopivan kirpakka herkku, jota tasapainottaa suolakinuski.
Oikein mukava ja helppo tarjottava esimerkiksi syksyn juhliin.
Punaherukkabrita on sopivan kirpakka herkku, jota tasapainottaa suolakinuski.
Oikein mukava ja helppo tarjottava esimerkiksi syksyn juhliin.
Punaherukkabrita Suolakinuskilla:
Pohja:
- 150g voita
- n. 3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (minulla tässä sunnuntai)
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl sokeria
- 3 keltuaista
- 1,5 dl maitoa
Marenki:
- 3 valkuaista
- 1,5 dl sokeria
Täyte:
- n. 2 dl punaherukoita
- 5 dl kuohukermaa
- 1,5 rkl sokeria
- vaniljasokeria maun mukaan
- 400g vaniljarahkaa
(- lisäksi esimerkiksi herukkahilloa)
Kinuski:
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl fariinisokeria
- 25g voita
- ripaus suolaa
- Sulata voi ja anna sen jäähtyä hieman.
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe - lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
- Levitä marenkivaahto pohjataikinan päälle.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Anna pohjan hieman jäähtyä ja leikkaa se sitten kahtia.
- Keitä nopea kinuski mittaamalla kerma ja sokeri pieneen kattilaan.
- Keitä, kunnes seos paksunee hieman.
- Lisää joukkoon voi ja ripaus suolaa.
- Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, mausta sokereilla.
- Yhdistä rahka vaahdon joukkoon.
- Levitä pohjan päälle (halutessasi hieman hilloa,) rahkavaahtoa, marjoja ja kinuskia.
- Aseta toinen pohjalevy kanneksi ja koristele marjoilla ja kinuskilla.
- Jos haluat, voit myös laittaa osan rahkavaahdosta kannen päälle ennen muuta koristusta.
Punaherukka on kyllä parasta Britassa! Ja vielä suolakinuskia... huhu huh
VastaaPoista