Pientä loppukirin meininkiä alkaa olla jo ilmassa joulureseptien osalta.
Luvassa on myös jotakin jännittävää, pysykäähän siis visusti kuulolla.
Idea näihin pieniin kakkuihin lähti ihanalta Annilta Annin Uunissa-blogista. Valitse itse, teetkö minejä vai vieläkin minimpiä kakkuja jouluksi kahvipöytään.
Pienet & Vielä Pienemmät Maustekakut:
-1,75 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta tai perunajauhoja
-0,75 tl sooda
-0,25 tl suolaa
-0,5 tl vaniljatahnaa
-0,5 tl kanelia
-0,5 tl kardemummaa
-0,5 dl kuivattuja karpaloita
-1 dl sokeria
-2 kananmunaa
-50 g voita
-0,25 dl maustamatonta jogurttia
-Kuumenna uuni 175 asteiseksi.
-Voitele pienen kakkupellin kolot voilla.
-Sekoita jauhot, sooda, ja mausteet keskenään kulhossa.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sulata voi ja sekoita sen joukkoon maustamaton jogurtti.
- Lisää jauhoseos koko ajan sekoittaen vaahdon joukoon.
- Kaada taikinaan jogurttivoi ja kääntele tasaiseksi massaksi.
- Laita taikina pursotinpussiin ja leikkaa pussin kärki auki.
- Pursota taikinaa minikakkupellin koloihin.
- Paista minikakkuja noin 7-9 minuuttia uunin keskitasolla ja hieman isompia noin 15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.
-Anna kakkujen jäähtyä hetki ennen muotista irrottamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti