>

Sidor

keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Muumio-Macaronsit



Halloweenia juhlistamme aikalailla joka vuosi jollakin tapaa. Tänä vuonna kutsumme kavereita ja ystäviä syömään ja katselemaan kanssamme jotakin hyyyyyyytävän hirvittävää elokuvaa.
Tarjoan kekkereissä muun muassa näitä tällaisia muumiota muistuttavia macaronseja.
Sisälle kannattaa valita jonkin hieman kirpeä maku tasapainottamaan macaronskuorien makeutta. Minulla tässä sekaisin vadelmaa ja mustaviinimarjaa.


Muumio-Macaronsit:


n. 30 valmista macaronsia (eli 60 kuorta)

- 150g valkuaisia
- 45g hienoa sokeria
- 180g tomusokeria
- 90g tomusokeria
- 135g mantelijauhetta
- 30g maissitärkkelystä
- hieman elintarvikeväriä


Täyte:


- n. 1 dl mustaherukkahyytelöä
- n. ½ dl vadelmahilloa
- 2 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa
- halutessasi tippa elintarvikeväriä




Lisäksi:


- koristesilmiä
- sulatettua valkosuklaata tai candymeltsejä



- Mittaa valkuaiset ja hienosokeri kulhoon.
- Vatkaa pehmeäksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.
- Jatka vatkaamista samalla lisäten joukkoon tomusokeria 180g.
- Vatkaa, kunnes vaahto on paksua.
- Sekoita 90g tomusokeria, mantelijauhe ja maissitärkkelys yhteen.
- Siivilöi tätä seosta valkuaisvaahdon sekaan.
- Kääntele sekaisin.
- Seos saa hieman löysetä, mutta ole varovainen ettei se löysty liikaa.
- Värjää massa tässä kohtaa halutessasi.
- Kaavi macaronsmassa pursotinpussiin.
- Leikkaa pussin suuhun noin 1 cm kokoinen reikä.
- Pursota massasta hieman 2 € kolikkoa suurempia ympyröitä leivinpaperin päälle pellille.
- Paukauta peltiä pöytää vasten pari kertaa jämäkästi, jotta ilmakuplat rikkoutuvat.
- Jätä macaronsit kuorettumaan huoneenlämpöön noin 40 minuutin ajaksi, tai kunnes kevyesti kosketettaessa sormeesi ei tartu enää massaa.
- Paista 110-120 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Kuoret ovat valmiita, kun hattu ja jalka ovat tarttuneet yhteen, eivätkä enää liiku kun koetat liikuttaa niitä.
- Anna kuorien jäähtyä hyvin, ennen irrottamista.
- Sekoita täytteeksi tuorejuusto, mustaherukkahyytelö sekä vadelmahillo. Lisää hieman elintarvikeväriä, jos väri muuten vaikuttaa liian pliisulta.
- Etsi macaronseille suurinpiirtein samankokoiset ja -muotoiset parit.
- Lusikoi täytettä macaronseille ja paina kansi kevyesti päälle.
- Koristele macaronsit koristesilmillä ja sulatetulla valkosuklaalla tai candymeltseillä.



torstai 4. lokakuuta 2018

Korvapuustifudge





Heipparallaa ja oikein makiaa Korvapuustipäivää!
Minulla on ollut tapana jo muutamana vuonna tehdä erilaisia korvapuusteihin liittyviä reseptejä tämän päivän kolkutellessa, ja tässä teille jälleen yksi.
Korvapuustifudge on helppo ja nopea....ja erittäin makea, herkku korvapuustin nälkään.


Korvapuustifudge:


- 1 purkki kondensoitua maitoa
- 600g valkosuklaata
- 2 tl kardemummaa
- 25g voita
- 1tl perunajauhoja
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl kanelia
-  raesokeria


- Lämmitä voi mikrossa.
- Anna voin hieman jäähtyä ja sekoita siihen perunajauhot, sokeri ja kaneli.
- Kaada kondensoitu maito pieneen kattilaan.
- Paloittele perään valkosuklaa.
- Kuumenna seosta, kunnes suklaa on sulanut.
- Sekoita koko kuumentamisen ajan.
- Mausta massa kardemummalla.
- Kääntele osa voiseoksesta fudgemassan joukkoon huolettomasti niin, että näkyviin jää kaneliraitoja.
- Kaada fudge pieneen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
- Liruta loppu voiseos fudgen päälle ja marmoroi pinta esimerkiksi veistä apuna käyttäen.
- Anna fudgen jähmettyä hetki ennen raesokerin lisäämistä, muutoin sokeri sulaa fudgen päälle.
- Siirrä fudge jääkaappiin tekeytymään yön yli.
- Leikkaa fudge paloiksi ja nauti makeasta herkusta!