Lihapullat ja muusi, kiitos! Näin olisin varmaan tilannut joskus penskana, jos en olisi aina tilannut lehtipihviä. Hah!
Lihapullat ovat loistavaa kotiruokaa ja niin tuttua ja turvallista syötävää. Ihanaa!
Kermainen Lihapullakastike:
- n. 600 g jauhelihaa
( - 1 sipuli )
- ½ dl korppujauhoja (gluteeniton)
- 2 rkl makeaa sinappia
- 1 kananmuna
- 2 dl kermaviiliä
- voita paistamiseen
- 2 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio (gluteeniton)
- 3 dl kermaa
- suolaa
- pippuria
- kuivattua persiljaa ja rosmariinia maun mukaan
- Sekoita korppujauhot, sinappi, kananmuna ja kermaviili.
- Anna tekeytyä kymmenisen minuuttia ja lisää sitten jauheliha.
- Sekoita hyvin taikinaksi.
- Mausta taikina suolalla ja pippurilla.
- Pyörittele sitten lihapullat kostutetuin käsin.
- Paista lihapullat voissa pannulla.
- Kaada kerma pannulle ja murusta joukkoon lihaliemikuutio.
- Mausta yrteillä ja muilla mausteilla mielesi mukaan.
- Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kunnes lihapullat ovat kypsiä.
Tämä menee kokeiluun. Kiitos vinkistä! :)
VastaaPoista